reklamı kapat

POPÜLER

Nvidia

MediaTek ve Nvidia imzalı PC işlemcisi 2025’in ikinci yarısında gelebilir

MediaTek ve Nvidia tarafından ortaklaşa geliştirilen PC işlemcisi, yeni iddialara göre 2025’in ikinci yarısında gelebilir.

MediaTek, 2025 yılının ikinci yarısında Qualcomm’un Snapdragon X serisine rakip olacak özel bir PC işlemcisi tanıtmaya hazırlanıyor. ARM temelli bu dizüstü odaklı işlemci, iddiaya göre yüksek yapay zeka performansına sahip olacak. Ekran kartı devi Nvidia’nın desteğiyle geliştirildiği bilinen işlemci, bu bağlamda çok güçlü bir GPU yani grafik birimiyle donatılabilir. Merak uyandıran bu yeni işlemciye, kendi bilgisayarlarına koymak için Lenovo, Dell, HP ve ASUS gibi büyük PC üreticilerinin ilgi gösterdiği de aktarılıyor. 2025’in ikinci yarısında Intel, AMD ve Apple ile sağlam bir rekabete hazırlanan MediaTek, yakında mobil cihazlara özel olarak tasarladığı Dimensity 9400 işlemcisini tanıtacak. Bundan önce iki şirke oyun monitörü dünyasında güzel bir adım atmıştı. Nvidia G-Sync desteğine sahip monitörlerin içerisinde özel bir donanım yer alıyor. Bu donanım sayesinde faydalı G-Sync özellikleri sunuluyor ancak ekstra parça nedeniyle maliyet artıyor.

İşte bu durum MediaTek ve Nvidia ortaklığı sayesinde geride kalıyor. Artık monitörüne tam G-Sync desteği eklemek isteyen üreticiler, Nvidia’dan ayrı bir G-Sync çipi/modülü almak zorunda kalmayacak. Bunun için monitör üreticisinin sadece Nvidia ortaklığıyla üretilen MediaTek imzalı özel çipi kullanması yeterli olacak. Bu yeni döneme destek veren ilk modellerin AOC Agon Pro AG276QSG2, Acer Predator XB273U F5 ve Asus ROG Swift 360Hz PG27AQNR modelleri olduğu açıklanıyor. Pulsar ve Reflex dahil tüm kilit G-Sync özelliklerine destek veren altyapıda, özel G-Sync çipine sahip monitörler ile olmayan monitörler arasında kalite açısından bir fark oluşmayacağı aktarılıyor.

MediaTek ve Nvidia haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers