reklamı kapat

POPÜLER

Apple Vision Pro

Apple akıllı gözlük ve kameralı AirPods 2027’de gelebilir

Apple akıllı gözlük ve kameralı AirPods modeli 2027’de gelebilir. Ayrıca daha uygun fiyatlı Vision başlığın 2 bin dolara satılabileceği iddia ediliyor.

Bu bilgiler doğrudan Apple’a yönelik sağlam kaynak Mark Gurman’dan geliyor. Apple’ın Meta’nın Ray-Ban gözlüğü gibi gündelik kullanıma uygun bir akıllı gözlüğü ve bünyesinde çevreyi görecek kameraların olacağı bir AirPods’u ancak 2027 yılında tanıtabileceği iddia ediliyor. Gurman bru arada daha uygun fiyatlı Vision başlık modelinin 2 bin dolara satılabileceğini de iddia ediyor. Mevcut model Apple Vision Pro tam 3.500 dolardan başlıyor, 2025’in sonundan satışa sunulması beklenen daha ucuz modelde bir “EyeSight (bakışların dışardan görünmesi altyapısı)” sisteminin olmayacağı iddia ediliyor. Malzeme kalitesinin de mevcut Vision Pro’dan çok daha düşük olması beklenen ürün, M değil A serisi bir işlemciyle de donatılabilir. Yüksek oranda plastiğin kullanıldığı gövdesiyle daha hafif olması da beklenen ürün, halen çok ucuz olmayacak ancak 2 bin dolar fiyatla daha fazla kişiye ulaşabilir.

Bundan önce Apple’ın akıllı yüzük pazarına girmeyi düşünmediği aktarılmıştı. Bazı iddiaların aksine Apple şu anda pazara çıkarmak adına bir akıllı yüzük modeli geliştirmiyor. Akıllı yüzük özelinde bazı patentler alan ve ürünü şirket içi toplantılarda masaya yatırdığı bilinen şirket, buna karşın henüz ticari bir adım atmak istemiyor. Akıllı yüzük pazarına giren son isim ise Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung olmuştu. Galaxy Ring adını verdiği yüzük modelini yakında Türkiye’de de satışa sunacak şirket, geçtiğimiz hafta model hakkında şu paylaşımları yaptı: “Samsung’un Temmuz 2024’te tanıttığı, Galaxy giyilebilir portföyünün en küçük ve en kompakt ürünü Galaxy Ring, sıradan bir yüzük gibi kullanıcıların parmaklarına rahatça oturuyor. Son teknoloji sensörler ve Galaxy AI özellikleriyle donatılan akıllı yüzük Galaxy Ring, güçlü bir zindelik yönetimi deneyimi sunuyor.”

Apple yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X