reklamı kapat

POPÜLER

KTM

KTM, motosikletlerine Android Automotive OS getiriyor

Alanının en önemli isimlerinden olan KTM, yapılan resmi açıklamaya göre motosikletlerine Android Automotive OS getiriyor.

Android Auto ve Android Automotive OS sistemleri otomobil dünyasında oldukça popüler ve sürücülere büyük kolaylıklar sağlıyorlar. Bu konuda bir adım atan premium motosiklet üreticisi KTM, sektörde bir ilke imza atarak yeni nesil motosiklet modellerinde Android Automotive OS sunacağını duyurdu. Bu konuda yaptığı açıklamada, “Dış dünya ile bağlantıda kalmak 32 GB depolama alanı ve 3 GB RAM’e sahip CCU3.0 bağlantı ünitesi sayesinde daha da kolay hale geliyor. Bu sistem Android Automotive OS işletim sistemini çalıştırıyor.” diyen şirket, yeni modellerin eSim, Bluetooth ve Wi-Fi ile IoT bağlantısına olanak tanıyacağını aktarıyor. Telefon bağlantılı Android Auto aslında uzun zamandır motosikletlerde yer alıyor. Android Automotive OS ile süreci Android telefonlara ihtiyaç olmadan temele indirgeyecek olan şirket, Android Automotive OS deneyimini yeni modellerde hem dikey hem de yatay ekranlar üzerinden sunacak.

KTM bundan önce güvenlik odaklı bir gelişmeyle gündeme gelmişti. Şirket yapılan açıklamaya göre yeni motosikletlerine otomatik acil durum freni ekleyecek. Üst seviye 2025 KTM modellerine eklenecek otomatik acil durum fren sistemi, birçok kazayı önleyecek. Bu sistem, yapılan paylaşıma göre sürücünün frene uyguladığı gücün kazayı engellemeye yeterli olmayacağı durumlarda devreye girecek. Bu altyapının arkasında esas olarak Bosch tarafından geliştirilen radar sistemi yer alıyor.

Şirket, “EBA” kısaltmasını kullandığı bu özellik hakkında şunları aktarıyor: “Yoldaki tehlikeli durumlar yalnızca hızlı bir müdahale değil, aynı zamanda birçok durumda acil frenleme gerektirir. Çarpışmaları önlemek ve potansiyel olarak ciddi sonuçlardan kaçınmak söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. EBA, sistem bir çarpışma riski algıladığında ve sürücü yeterince sert fren yapmadığında tetiklenir. Bu durumda işlev, motosikletin hızını mümkün olduğunca çabuk düşürmek için tekerlek freni basıncını aktif olarak daha da artırır.” 

KTM ve Android Automotive OS adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X