reklamı kapat

POPÜLER

2025 Citroen C4 ve C4 X modelleri görücüye çıkarıldı

2025 Citroen C4 ve C4 X modelleri görücüye çıkarıldı

Paris Otomobil Fuarı kapsamında 2025 Citroen C4 ve C4 X modelleri görücüye çıkarıldı. Yeni modeller bir makyaj operasyonundan geçirildi.

2025 Citroen C4 ve C4 X, yapılan tasarım değişiklikleriyle daha modern ve dikkat çekici hale getirilmiş durumda. Markanın çok fazla beğenilmeyen yeni logosunu taşıyan araçların önünde üç parça farlara yer veriliyor, heybetli gövde yapıları ise genel olarak korunuyor. 18 inç jantlar üzerinde yol alacak iki model de CMP mimarisi temel alıyor ve hem içten yanmalı hem de elektrikli motor seçenekleri sunuluyor. İçten yanmalı tarafta ilk olarak 1.2 litrelik turbo destekli hafif hibrit motora yer veriliyor. Araçlar için 99 beygir güç üreten standart 1.2 litre motor ve manuel vites ise artık sunulmuyor. Yeni gelen hafif hibrit motor için 99 beygir ve 134 beygir güç sunan versiyonlar hazırlanmış ve aktarımda altı ileri çift kavrama otomatik şanzıman kullanılıyor. Araçlar için ayrıca elektrik desteği olmayan 1.2 litrelik bir motor seçeneği de sunuluyor. Sekiz vitesli otomatik şanzıman ile alınabilen bu motor 128 beygir güç üretiyor. Elektrikli tarafta iki adet ë-C4 versiyonu bulunuyor. Bir modelde 134 beygir gücünde motor bulunuyor ve 50 kWh batarya ile 355 km menzil açıklanıyor. Diğerinde 155 beygir gücünde bir motor bulunuyor ve 54 kWh batarya üzerinden 415 menzil açıklanıyor. Artık 7 inç gösterge ekranı ve 10 inç merkezi multimedya ekranıyla donatılan araçların, 2025’in başında satışa sunulacağı açıklanıyor. Fiyat konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Citroen, Paris Otomobil Fuarı kapsamında başka bir gösterim daha yaptı. Şirket detaylarına buradaki haberde yer verdiğimiz “C5 Aircross Concept” isimli bir konsept tanıttı. Bu konsept hakkında şunlar aktarılmıştı: “Citroën, dünyanın en prestijli otomobil fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı’nda C5 Aircross Concept ile markanın gelecek vizyonunu gözler önüne serdi. Güçlü ve karakteristik tasarım diliyle markanın gelecek vizyonunu yansıtan C5 Aircross Concept, C-SUV segmentinde ön plana çıkacağını göstermiş oldu. Üstün verimlilik sunan tasarımıyla SUV sınıfında fark yaratmak iddiasıyla adeta Citroën stadında gövde gösterisi yaptı. Çok enerjili yapıyı destekleyen STLA Medium platformunda yükselen yeni C5 Aircross Concept, çok sayıda yeni tasarım detayıyla hem Citroën’in hem de markanın C-SUV segmentindeki başarılı modeli C5 Aircross’un geleceğine dair yakından bir bakış sunuyor.”

2025 Citroen C4 ve C4 X yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X