reklamı kapat

POPÜLER

Aston Martin DB12 Goldfinger Edition

Özel versiyon Aston Martin DB12 Goldfinger tanıtıldı

 - Güncelleme: 15 Ekim 2024 08:59

Paris Otomobil Fuarı’nın yoğun gündemine özel versiyon Aston Martin DB12 Goldfinger Edition da eklendi. Bu araç ile efsane film anılıyor.

1964 yılında yayınlanan efsane James Bond filmi Goldfinger’ın 60. yaşını anmak adına hazırlanan Aston Martin DB12 Goldfinger Edition, standart DB12 üzerine kuruluyor. İçinde 18 karat altın kaplama detaylarının kullanıldığı Goldfinger Edition, özel tasarlanan 21 inç jantlarla geliyor ve dışında da bazı altın detaylara sahip. Siyah fren kaliperlerine yer verilen aracın kalbinde ise 4.0 litrelik çift turbo destekli bir V8 ünite bulunuyor. Bu motor 671 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 3,6 saniyede çıkabilen aracın, 325 km/s hıza kadar ulaşabildiği aktarılıyor. 2025’in ikinci çeyreğinde yollara çıkacak Goldfinger Edition’dan toplamda 60 adet üretilecek. Markadan bundan önce yeni Vanquish gelmişti. Yeni Aston Martin Vanquish, ikonik süper otomobilin genel çizgisini daha modern hale getiriyor ve bizce artık çok daha kışkırtıcı görünüyor. Aracın özellikle şık LED stoplara ve dörtlü titanyum egzozlara ev sahipliği yapan arka tasarımı dikkat çekiyor.

Her yıl sadece 1.000 adet üretileceği ve 420 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacağı açıklanan araç, çift turbo ile desteklenen 5.2 litrelik V12 motor üzerine kuruluyor. Bu motor 824 beygir güç ve tam 1.000 Nm tork üretiyor. Sekiz vitesli otomatik şanzıman ile kombinlenen motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 3,2 saniyede çıkabilen yeni Vanquish, maksimumda 344 km/s hıza ulaşabiliyor. Aston Martin tarafından şimdiye kadar üretilen araçlar arasındaki en yüksek hızı sunan model, karbon seramik frenler ile kontrol altında tutuluyor. 21 inç boyutundaki jantlarını yüksek performansa özel Pirelli P Zero lastikler ile saran yeni Vanquish, çok sayıda fiziksel butona yer verilen şık bir kokpite sahip. 10,25 inç boyutunda iki farklı ekrana yer verilen süper otomobilde, 15 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi kullanılıyor. Opsiyon listesi oldukça geniş olan model, büyük oranda karbon fiberden üretiliyor.

Aston Martin DB12 Goldfinger Edition yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli