reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S24 Plus

Telefon sektörünün 2024 üçüncü çeyrek karnesi paylaşıldı

Telefon sektörünün 2024 üçüncü çeyrek karnesi paylaşıldı. Pazar payı konusunda liderlik iki dev arasında paylaşılıyor.

Canalys tarafından paylaşılan 2024’ün üçüncü çeyrek raporunda lider şirketler yüzde 18’lik pazar payını paylaşan Samsung ve Apple oldu. Üçüncü sırada yüzde 14’lük pazar payıyla Xiaomi yer alırken, listenin devamında yüzde 9’luk pazar payını paylaşan Çinli şirketler OPPO ve Vivo karşımıza çıkıyor. 2023’ün üçüncü çeyreğine oranla Samsung’un yüzde 3’lük, Apple’ın ise yüzde 1’lik kayıp yaşadığı görülüyor. Vivo’nun 2023’ün üçüncü çeyreğine oranla yüzde 1’lik artış elde ettiği, OPPO’nun yüzde 1 kaybettiği, Xiaomi’nin ise yüzde 1’lik artış kazandığı gösteriliyor. Samsung bugün 100 milyar doları aşan marka değeriyle beş yıldır dünyanın en iyi beş markası listesinde olduğunu duyurdu. Bu konuda firmadan gelen açıklamada şunlara yer verildi: “Her yıl “Dünyanın En İyi Markaları” listesini yayınlayan Interbrand’in bu yılki listesinde Samsung’un marka değerinin 100.8 milyar dolara ulaştığı ve bir önceki yıla göre %10 büyüdüğü açıklandı. Samsung Electronics’in marka değerindeki belirgin artış, yapay zeka sektöründeki büyümeden, özellikle de cihazda yerleşik yapay zeka alanındaki konumu ve yarı iletken sektöründeki rekabet gücünden kaynaklandı.

Samsung Electronics, en iyi beş global marka arasında ilk defa dahil edildiği 2020 yılından bu yana geçen dört yıl içinde %62 oranında ciddi bir büyüme kaydetti. Bu arada Samsung Electronics, global ilk beşte yer alan tek Asyalı şirket unvanını korumaya devam ediyor. Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Başkanı YH Lee, “Markamızın bu yıl kaydettiği yüksek büyüme oranının arkasında yatan en önemli neden, yapay zekaya yönelik bütünsel yaklaşımımız ve bu güçlü teknolojiyi dünyanın dört bir yanındaki Samsung kullanıcıları için erişilebilir kılma yönünde attığımız adımlar oldu. Önümüzdeki dönemde de kullanıcılarımızın hem sevdiği hem de talep ettiği özelliklere daha fazla yoğunlaşacağız” dedi.”

Telefon sektörünün 2024 üçüncü çeyrek karnesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X