reklamı kapat

POPÜLER

Aras Kargo

Aras Kargo, Bodrum Merkez, Turgutreis ve Yalıkavak şubelerindeki tüm kargo araçlarını elektrikli modellerle güncelledi

Aras Kargo, Bodrum Merkez, Turgutreis ve Yalıkavak şubelerindeki tüm kargo araçlarını elektrikli modellerle güncelledi.

Şirket yeşil ilçe projesini Bodrum’da başlattığını duyurdu ve şunları aktardı: Aras Kargo, sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine alarak yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Aras Kargo’nun sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında “yarına taşıyoruz” mottosuyla hayata geçirdiği “Yeşil İlçe” projesine Bodrum’da start verildi. Bodrum Belediyesi’nin “Daha Yaşanabilir Bodrum” misyonuyla paralel olarak atılan bu adım ile Aras Kargo, Bodrum Merkez, Turgutreis ve Yalıkavak şubelerindeki 22 adet şirket kargo dağıtım aracını elektrikliye çevirdi. Türkiye’de ilk ve tek olan bu adım sayesinde ilçede karbon salınımının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bodrum’dan başlayarak sürdürülebilir ve çevre dostu taşımacılığın Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik örnek bir girişim olarak öne çıkan projenin tanıtım toplantısı, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın ve Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen, Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Bodrum Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile Mis Gibi 1 Bodrum gönüllülerinin katılımıyla 17 Ekim Perşembe günü Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleşti.

Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın, şirketin sürdürülebilirlik rotasını anlattığı konuşmasında “Aras Kargo olarak bugün, 14 bölge müdürlüğümüz, 28 transfer merkezimiz, 5 binin üzerinde araç filomuz ve 16 bin kişilik istihdam gücümüz ile her gün 1 milyonun üzerinde kapı çalıyoruz. Böylesine büyük bir ekosistemi yönetmenin verdiği sorumlulukla, sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizin ve çalışma disiplinimizin merkezinde yer alıyor.

Bu kapsamda insana, teknolojiye ve verimliliğe yatırım yapıyoruz. Bu bilinçle hayata geçirdiğimiz ‘Yeşil İlçe’ projesinin ilk ayağını Bodrum’da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Aras Kargo olarak 2011 yılında Türkiye’nin en büyük yüzde 100 elektrikli araç filosunu kuran şirketiz. Büyüyen elektrikli araç filomuz ile Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vermenin mutluluğunu taşıyoruz.

Bugün ise Bodrum’da kargo dağıtımlarını yapacağımız elektrikli araç filomuzu hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Elektrikli araç ve moped sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Transfer Merkezlerimizde güneş enerji panelleri inşa ediyoruz. 2025’te binalarımızdaki elektrik tüketiminin yüzde 51’inin yenilenebilir enerjiden sağlanmasını hedefliyoruz.

Proje kapsamında, Bodrum Merkez, Turgutreis ve Yalıkavak şubelerimizdeki tüm kargo dağıtımlarımızı 22 elektrikli şirket araçlarımızla yapmaya başlayacağız. Yeşil Bodrum ile atılacak bu adım, Bodrum’dan başlayarak sürdürülebilir ulaşımın ve çevre dostu taşımacılığın Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik örnek bir girişim olarak öne çıkacaktır. Bodrum Belediyesi’ne bu iş birliği için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.”

Aras Kargo adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X