reklamı kapat

POPÜLER

iPad Mini

Yeni iPad mini, eski modelin ekran sorununu taşımıyor olabilir

 - Güncelleme: 19 Ekim 2024 11:10

Türkiye’de 24 bin TL’den başlayan yeni iPad mini, eski modelin ekran sorununu taşımıyor olabilir. Apple bu konuda bir değişiklik yapmış gibi duruyor.

Eski iPad mini birçok konuda olumlu yorumlar alan bir tablet modeli olmuştu. Ancak model için çıkan ilk incelemeler sonrasında tepki çeken bir ekran sorunu ortaya çıktı. Üründe kullanılan LCD ekranın sağ ve sol tarafları farklı hızlarda çalışıyor gibi görünüyordu ve bu yüzden kaydırma sırasında sağ taraf ile sol taraf arasında bir fark ya da gecikme oluşuyordu. Buna yurt dışında “Jelly Scrolling” adı verildi, bu konuda bir açıklama yapan Apple ortada aktarıldığı gibi bir sorun olmadığını ve bunun normal olduğunu belirtti. Henüz yüzde 100 kesin değil ancak yeni tanıtılan modelde bir “Jelly Scrolling” sorunu olmayacak gibi görünüyor. Apple’ın modelin ekran/panel donanımında bir değişiklik yaptığı ve bunun problemi ortadan kaldırdığı iddia ediliyor. Bu konu tablet için çıkacak ilk incelemeler sonrasında kesinleşecek.

iPad Mini hakkında Apple Türkiye şunları aktarmıştı: “Apple bugün, gücünü A17 Pro çipten alan yeni iPad mini’yi tanıttı. Çok sevilen ultra portatif tasarımıyla iPad mini, mavi ve mor dahil olmak üzere dört muhteşem renk seçeneğine ve göz alıcı 8.3 inç Liquid Retina ekrana sahip. Daha hızlı CPU ve GPU, önceki nesil iPad mini’den1 iki kat daha hızlı Neural Engine ve Apple Intelligence desteğiyle A17 Pro çip en zorlu görevlerde bile inanılmaz bir performans artışı sağlıyor.

Yeni iPad mini’nin çok yönlülüğü ve gelişmiş becerileri, daha da üretken ve yaratıcı olmanın yepyeni yollarını sunan Apple Pencil Pro ile bambaşka bir seviyeye taşınıyor. 12 MP geniş arka kamera, artırılmış dinamik aralıkla doğal görünümlü fotoğraflar çekmek için Akıllı HDR 4 özelliğini destekliyor ve belgeleri doğrudan Kamera uygulamasında tanımlamak ve taramak için yapay öğrenmeyi kullanıyor.”

Yeni iPad Mini yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X