reklamı kapat

POPÜLER

Valve Steam Deck LOG Tasarım

Valve, pazara her yıl yeni bir Steam Deck çıkarmak istemiyor

Valve, pazara her yıl yeni bir Steam Deck çıkarmak istemiyor. Şirket, kullanıcıların karşısına ufak artışlar ile çıkmayı mantıklı görmüyor.

Steam Deck üzerinde çalışan Valve tasarımcıları Lawrence Yang ve Yazan Aldehayyat, bir röportaj kapsamında önemli görüşler aktardı. Burada özellikle Lawrence Yang’ın açıklaması dikkat çekti: “Her yıl ufak artışlar yapmayacağız. Bunu yapmak için bir neden yok. Kısa süre içerisinde yalnızca biraz daha iyi olan bir şey hazırlamak müşterileriniz için adil değil. Bu yüzden Steam Deck’in gerçek ikinci neslini piyasaya sürmeden önce pil ömründen ödün vermeden işlem gücünde ciddi bir sıçrama bekliyoruz.”  Steam oyun marketinin de arkasında yer alan oyun devi Valve’den Pierre-Loup Griffais, 2023 yılında Steam Deck 2 ya da yeni portatif oyun cihazlarının yakında olmadığını söylemişti. O zaman da pil ömrünü azaltmadan performansta ciddi bir sıçrama görmek isteyen şirket, taşınabilir oyun cihazı için en son bir OLED ekran güncellemesi yapmıştı.

Hatırlamak adına 512 GB için 549 dolarlık, 1 TB içinse 649 dolarlık fiyat açıklanan 7,4-inç 90 Hz 1.000 Nit OLED ekranlı Deck versiyonu, büyüyen bataryası ve verimli yeni donanımlarının etkisiyle yüzde 50’ye varan seviyede daha uzun kullanım ömrü getiriyor. Daha iyi ve sessiz bir soğutma sistemine sahip olduğu açıklanan Deck OLED, 7 nm değil daha verimli 6nm AMD “Sephiroth” APU üzerine kuruluyor, buna karşın performans açısından kayda değer bir fark yaratmıyor.

Daha hızlı bellek ile donatıldığı açıklanan cihaz, Wi-Fi 6E ile bağlantı hızını artırıyor ve özel bir anten ile desteklenen Bluetooth 5.3 desteğiyle geliyor. Gövdesi üzerinde ergonomiyi artıran değişiklikler de yapılan Steam Deck OLED, daha iyi bass’lara sahip hoparlör taşıyor ve 29 gramlık bir ağırlık avantajı masaya koyuyor.

Steam Deck yanında bu da ilginizi çekebilir: Katlanabilir yapıda hazırlanan inanılmaz televizyon: C Seed N1