reklamı kapat

POPÜLER

Benzinli yeni Mini John Cooper Works
Benzinli yeni Mini John Cooper Works

Benzinli yeni Mini John Cooper Works modelleri tanıtıldı

İçten yanmalı motora sahip yeni Mini John Cooper Works modelleri resmi olarak tanıtıldı. Araçlar sadece otomatik vitesle satılıyor.

Tasarımsal olarak büyük bir sürprizin olmadığı yeni normal ve üstü açık Mini John Cooper Works modelleri, güçlerini 2.0 litrelik turbo destekli bir benzinli motordan alıyor. Bu “B48” kodlu motor 228 beygir güç ve 380 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza normal versiyonu 6,1 saniyede, üstü açık versiyonu ise 6,4 saniyede çıkabilen yeni “sportif” JCW modelleri, 250 km/s hızı geçemiyor. Yeni araçlarından manuel vites opsiyonunu kaldıran ve bu konuda bazılarını oldukça üzen Mini, modelleri yalnızca çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuyor. Yeni JCW’lerin dış tasarımları gibi kokpit alanlarında da bir sürpriz bulunmuyor. Şirketin yuvarlak formlu büyük dokunmatik ekranıyla donatılan kokpitte, oldukça kalın bir sportif direksiyona yer veriliyor. Normal araç için 39 bin dolarlık, üstü açık versiyon içinse 44 bin dolarlık bir yurt dışı başlangıç fiyatı açıklanıyor. Yeni modellerin önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz.

Şirket yakın zaman önce karşımıza JCW Electric ve JCW Aceman ile çıkmıştı. John Cooper Works dokunuşu, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Electric ve Aceman ile elektrikli tarafa geçiş yapmıştı. Şık araçlar, 255 beygir güç ve 350 Nm tork getiren öne konumlandırılmış tek bir elektrik motoruyla geliyor. Üzerine kuruldukları “SE” sürümlerden 40 beygir/20 Nm kadar daha güçlü olan araçlarda, kısa süre için ekstra 27 beygir güç sağlayan bir buton da bulunuyor.

İddialı görünen sportif jantlara yer verilen araçlardan Electric, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede, Aceman ise 6,4 saniyede ulaşabiliyor. 200 km/s hıza ulaşabilen elektrikli spor araçlarda, ortak olarak 54,2 kWh batarya paketine yer veriliyor. Electric modeli bu batarya ile 371 km, Aceman modeli ise 355 km menzil vadediyor. Yuvarlak merkezi ekranın kullanıldığı JCW modellerinde, sportif çizgiye özel döşemeler/kaplamalar kullanılıyor. 

Mini John Cooper Works modeller yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu