reklamı kapat

POPÜLER

Apple Intelligence

Apple Intelligence yurt dışında kullanıma sunuldu

 - Güncelleme: 28 Ekim 2024 19:55

Apple’ın üretken yapay zeka temelli özelliklerini bir araya getiren Apple Intelligence altyapısı, bugün yurt dışında kullanıma sunuldu.

Maalesef henüz Türkçe desteği olmayan ve Türkiye’de açılmayan Apple Intelligence altyapısının çıkışı hakkında Apple şunları aktardı“Apple bugün Apple Intelligence’ın iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları için ilk özellik grubunu iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1’in kullanıma sunulmasıyla gelecek ücretsiz bir güncellemeyle duyurdu. Apple Intelligence; Apple çipin gücüyle dilleri ve görselleri algılayan, uygulamalar arasında işlem yapabilen, kişisel tercihler ve kullanım alışkanlıklarından ilham alarak günlük işleri basitleştirip hızlandıran, üstelik bunları yaparken yapay zeka alanında gizlilik konusunda olağanüstü bir adım atan kişisel yapay zeka sistemi. İlk özellik grubu bugün kullanıma sunuldu ve önümüzdeki aylarda daha fazlası sunulmaya devam edilecek.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Apple Intelligence; iPhone, iPad ve Mac için yeni bir çağın başlangıcı. Kullanıcılarımızın başarabileceklerini başka bir seviyeye taşıyacak yepyeni deneyimler ve araçlar sunuyor.” dedi. “Apple Intelligence, yapay zeka ve yapay öğrenme konusunda Apple’ın üretken modellerini cihazlarımızın merkezine yerleştirmek için yıllar boyunca kaydedilen inovasyonların bir sonucu ve kullanımı kolay olan bir kişisel yapay zeka sistemi sunarken kullanıcılarımızın gizliliğini koruyor. Apple Intelligence, yalnızca Apple’ın sunabileceği türden bir üretken yapay zeka ve kullanıcılarımızın hayatlarını zenginleştirebilmek bizi çok heyecanlandırıyor.

Apple Intelligence; iPhone, iPad ve Mac’inizi daha da faydalı ve kullanışlı hale getirecek heyecan verici yeni özelliklerin kapılarını açıyor. Yazım dilinizi geliştirecek Yazma Araçları’ndan en önemli bildirimleri öne çıkaran özet bildirimlerine veya aradığınız fotoğraf ya da videoyu sadece anlatarak bulmaya kadar.” diyen Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, ek olarak şunları aktardı:  “Ayrıca hepsi, kullanıcıların bilgisini korumak için iPhone’un gizliliği ve güvenliğini buluta kadar genişleten, çığır açan yeni bir yaklaşım olan aygıt içi işleme ve Private Cloud Compute ile gizlilik temeli üzerine oturtuldu. Apple Intelligence’ın ilk özellik grubunu kullanıcılara sunmaktan mutluluk duyuyoruz, üstelik daha yeni başlıyoruz.”

Apple’a göre Apple Intelligence çok yakında daha fazla dil desteğiyle sunulacak. Sistem Aralık’ta Avusturalya, Birleşik Krallık, Güney Afrika, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda’da yerelleştirilmiş İngilizce dil desteğiyle çıkacak. Nisan’da gelecek bir yazılım güncellemesiyle genişletilmiş dil desteği ve yıl içinde daha fazla dil desteği sunulacak. Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce (Hindistan), İngilizce (Singapur), İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve Vietnamca gibi ek diller için destek de yolda bulunuyor. Altyapı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar burada paylaşıldı.

Apple Intelligence yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X