Üretken yapay zeka alanının en büyük ismi olan OpenAI, ChatGPT için bu sefer “Projeler” isimli yeni bir özellik duyurdu.
ChatGPT için hazırlanan “Projects/Projeler” özelliği bugün itibarıyla ChatGPT Plus, Pro, ve Teams aboneleri için kullanıma sunuldu. Türkiye’de de aktif edilen özellik için şirket kendisi şunları aktarıyor: “Projeler sohbetleri, dosyaları ve özel talimatları tek bir yerde tutar. Bunları devam eden işler için veya sadece işleri düzenli tutmak için kullan.” Temelde üzerinde çalıştığınız şeyleri düzenlemenizi kolaylaştıran bir klasör sistemi sunuluyor ve bu oldukça faydalı görünüyor. Şirket dün de ChatGPT için kullanıma sunduğu “Gelişmiş Ses” modunun görebilmeye başladığını duyurmuştu. Kaçıranlar için OpenAI geçtiğimiz aylarda ChatGPT için çok etkileyici bir Advanced Voice (Gelişmiş Ses) modu tanıtımı yaptı. Doğal iletişim sunulan bu bir süredir kullanımda olan yeni altyapıda, ChatGPT’nin telefon kamerasıyla çevreyi görebildiği ve algılayabildiği de gösterildi. Verilen bir yazılım kodunu algılayarak, kod hakkında bilgi verebilen ve kod hakkında sorulan sorulara cevap vererek karşılıklı olarak sohbet edilebilen sistem, sesli iletişimde araya girilebildiği için gerçekten bir insanla konuşuyormuş hissiyatı oluşturuyordu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gerçek zamanlı çeviri yapabilen ve bu konuda çok iyi olan yeni altyapının, merakla beklenen görsel algılama özelliği de sonunda kullanıma sunuldu. ChatGPT Plus, Team veya Pro abonesi kullanıcılar artık ChatGPT uygulamasını kullanarak, telefonlarının kamerası üzerinden çevreyle görsel etkileşime girebiliyor. ChatGPT’nin gördüğü şeylerle alakalı sorulara gerçek zamanlı olarak yanıtlar verebildiği aktarılıyor. Bu arada Gelişmiş Ses modu artık telefon ekranında gördüklerini de algılayabiliyor. Bunun için ekran paylaşma özelliğinin aktif edilmesi gerekiyor. Bu altyapı kullanıcılara ekrandaki ayar menülerini/seçeneklerini açıklayabiliyor veya açılan bir matematik problemi hakkında önerilerde bulunabiliyor.
Şirket bundan önce Canvas arayüzünü herkese açmasıyla ses getirmişti. Şirketin paylaşımlarına göre özellikle kodlamaya odaklanan Canvas, ayrı bir pencerede açılarak sizin ve ChatGPT’nin farklı fikirler ve sonuçlar üzerinde yan yana çalışmanıza olanak tanıyor. Canvas içerisinde ChatGPT’ye düzenlemeler önerebiliyor, yazıların uzunluğunu açılan ufak menüden ayarlayabiliyor ve satır içi geri bildirimler sunabiliyorsunuz. Ayrıca doğrudan Canvas üzerinde de düzenleme yapılabiliyor (örneğin sistemin oluşturduğu bir kodu düzenleyebiliyorsunuz), OpenAI tarafından yeni sistem hakkında şu açıklama da yapılıyor: “Canvas kod yazarken ChatGPT’nin değişikliklerini izlemeyi ve anlamayı kolaylaştırır. Canvas, yazılan kodu gözden geçirebilir, günlükler ve yorumlar ekleyebilir, hataları düzeltebilir ve JavaScript ile Python gibi diğer kodlama dillerine dönüştürebiliyor.”