Dünyanın en büyük video platformu olmayı sürdüren YouTube, otomatik seslendirme özelliği daha fazla içerik üreticiye açtı.
YouTube partner programında yer alan daha fazla içerik üreticiye açıldığı aktarılan otomatik seslendirme özelliği hakkında Google resmi olarak şunları aktarıyor: “Otomatik seslendirme özelliği, videolarınızı dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler için daha erişilebilir hâle getirmek amacıyla farklı dillerde çevrilmiş ses parçaları oluşturur. Bu ses parçalarının yer aldığı videoların açıklama kısmına “otomatik seslendirme” etiketi eklenir. İzleyiciler, diledikleri zaman video ayarlarından orijinal ses parçasına veya başka bir dile geçebilir. Otomatik seslendirme özelliği henüz tüm içerik üreticiler tarafından kullanılamıyor. Özellik yalnızca bilgisayar üzerinden YouTube Studio’da yönetilebilir. Bu özellik, varsayılan olarak etkindir. Yeni bir video yüklediğinizde seslendirmeler otomatik olarak oluşturulur. Seslendirmeler, deneme aşamasında olmayan dillerde otomatik olarak yayınlanır. Daha fazla dili desteklemeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda, “deneme aşamasındaki” dillere erken erişim elde edebilirsiniz. Otomatik seslendirme, şu dillerdeki videolarda İngilizceye, İngilizce dilindeki videolarda da aşağıdaki dillere uygulanabilir: Fransızca, Almanca, Hintçe, Endonezce, İtalyanca, Japonca, Portekizce ve İspanyolca”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bundan önce bir Shorts adını atılmıştı. İçerik üreticiler yakında çok daha gelişmiş özelliklere sahip yeni bir video düzenleyiciye kavuşacak. Hassas ayarlara imkân tanıyan yeni video düzenleyicide içeriklere rahatlıkla metin ile müzik eklenebilecek. Klipler için kesme/zoom desteği de sunulacak olan düzenleyici, içerikleri müzik ritmiyle otomatik olarak senkronize edecek çok faydalı bir aracı da kullanıma sunacak. Galerideki fotoğrafların şablonlarda kullanılabileceğini aktaran YouTube, önümüzdeki dönemde Shorts videolara çıkartma eklenebileceğini de belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre kullanıcıların yazılı komutlarla kendi çıkartmalarını oluşturabileceği bir yapay zekâ altyapısı da yolda bulunuyor.