Acer Aspire One Happy incelemesi

03 Haziran 2011 12:32


Sana sesleniyoruz! Starbucks’a gidip internette sörf yapan adam ya da uzun yolculukta birkaç bölüm dizi izlemek için yanına dizüstü bilgisayarını almaya çalışan çocuk. Pembe, mor, mavi ya da yeşil renk renk kasa seçenekleriyle satışa sunulan Acer Aspire One Happy, rahatlıkla yanınızda taşıyabilesiniz diye tasarlanmış bir netbook.

GÜNLÜK İŞLER
Evet, Aspire One Happy tam olarak günlük işler için yaratılmış; hem Windows hem de Android işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Windows’un başlama süresinin dolması için beklemenize gerek yok çünkü Aspire One Happy Android işletim sistemiyle açılıyor. Dolayısıyla da hemen Wi-Fi üzerinden internete bağlanarak Twitter hesabınızı kontrol edebiliyorsunuz. One Happy’nin 10,1 inçlik ekranı, açıkçası insanın gözlerini yormakla yormamak arası bir çizgide duruyor. Parmaklarınızın zamanla uyum sağlayacağı klavyenin tuş boyutu ise tabii ki de asgaride tutulmuş. Cihazda, üç adet USB girişi, kulaklık, mikrofon, Ethernet ve VGA girişleri ve ikisi bir arada kart okuyucu mevcut.

ANDROID VE WINDOWS 7
Android’li haliyle kullanıcısını karşılayan Aspire One Happy, masaüstünde, ekranın sol üstündeki oka tıkladığınız zaman Windows’a geçmek isteyip istemediğinizi soruyor. Android kullandığımız tüm cihazların dokunmatik ekranlı olmasına alışkın olduğumuz için başlarda mouse kullanma zorunluluğunu biraz yadırgadık. Herkesçe malum, netbook’ların touchpad alanları da oldukça kısıtlı olduğu için kullanım pek de rahat olamıyor. Ancak kısaca “hızlı, mobil, kolay ve kompakt” şeklinde tanımlayabileceğimiz Aspire One Happy’nin yanında bir de mouse taşımaya kalkarsanız inanın ki abesle iştigal bir durum ortaya çıkacaktır. Cihazın bağlantı özellikleri oldukça standart. Wi-Fi, Bluetooth, kablolu LAN üzerinden fotoğraf, video paylaşıp görüntüleyebilir; her an her yerden internete girip sosyal ağ hesaplarınıza erişebilirsiniz.

UZUN ÖMÜRLÜ EĞLENCE
Test ettiğimiz konfigürasyonun üzerinde 1 GB RAM ve çift çekirdekli Intel Atom N550 işlemci bulunuyordu. Grafik performans ise Intel Graphics Media Accelerator 3150’ye emanet. Bu haliyle Aspire One Happy, performansın doruklarında dolaşmıyor elbette. Ancak bu noktada hemen netbook’umuzun asıl kullanım alanını ve hedef kitlesini hatırlamakta fayda var: Aspire One Happy ile internette gezinebilir, sosyal paylaşım ağlarında dolaşabilir, fotoğraf ve video paylaşıp müzik dinleyebilir ve tüm bunları yaparken de özgürce gezip tozabilirsiniz. 24 mm inceliğinde bel ölçüsüne sahip olan cihazın ağılığı 1 kilogram. Ayrıca 8 saatlik pil ömrüyle de yarı yolda kalmazsınız. Aspire One Happy, sahip olduğu çift işletim sisteminin esnekliğiyle hafif yapısı ve kolay kullanımını birleştirerek daima mobil halde olan kullanıcısını bekliyor.

► Puanlama ve teknik özellikler sayfa 2‘de

Sayfa: 1 2

Paylaş