reklamı kapat

POPÜLER

Acer Aspire R13 incelemesi

aspire r13

Ultrabook görünümlü hibrit

Kendi özel kılıfıyla sunulan Aspire R13’ün üst kısmı, yani ekranın arka tarafı Gorilla Glass 3 kaplı. Cam malzemeyle sade hatları 17,9 mm inceliğindeki bir kasada buluşturan cihaz yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığında. Bu özelliklerine bakıldığında tasarımsal açıdan Ultrabook sınıfına girmeye hak kazanan Aspire R13, iddialı görünümünü donanımsal açıdan da boşa çıkarmıyor.

Öncelikle Aspire R13’ün alameti farikası olan ekrandan bahsedelim. Ezel Aero Hinge menteşe sistemine sahip olan ekran, çerçeve içine oturtulmuş bir tablete benziyor. Bu açıdan Dell’in XPS 12 modelini çağrıştırsa da, Aspire R13’ün yarım çerçeveli olması, kullanımda XPS 12’nin önüne geçmesini sağlamış. Zira bu tasarım ve özel menteşe sistemi sayesinde Aspire R13 altı farklı ekran kullanım modu sunuyor. Dizüstü, sunum ve çadır modu gibi diğer hibrit cihazlarda görebileceğimiz modlara ek olarak Aspire R13’te yer verilen Ezel ve Stand modları, tabletle dizüstünü birleştirmenin ne büyük bir avantaj sağlayabileceğini gösteriyor. Ekranı menteşede dışa doğru 45 derece açıyla eğip yüzünüze yaklaştırdığınızda ortaya Ezel modu çıkıyor. Ekran üzerinde boynu ve gözleri yormadan rahatlıkla okuma yapma imkanı veren bu modda, ekran havada durduğu için klavyeden hala faydalanabiliyor olmak da bir artı.

Kısacası bu haliyle Aspire R13, gözler için optimum eğim ve mesafede duran, klavyesinden de feragat etmeyen güçlü bir tablet gibi kullanılıyor. Stand modunda ise ekranın alt kısmını klavyenin kendinize yakın kısmına yaslayıp, üst kısmını yukarı kaldırıyorsunuz. Bu haliyle de ekranda kalem kullanarak yazı yazmak veya çizim yapmak kolaylaşıyor. Ekranda kullanılan teknoloji, elinizi yüzeye yaslayıp kalemi rahatça gezdirme imkanı veriyor.

İLGİLİ HABERLER