Acer Aspire VX 15 incelemesi
TASARIM
Söze önce VX 15’in tasarımıyla başlayalım. Her ne kadar Razer bu alışkanlığı kırmaya çalışsa da oyun ve bilgisayar ikilisi bir araya gelince en çok tercih edilen renk kırmızı oluyor. VX 15 de bu konuda bir istisna değil. Siyah gövdesinde dikkat çeken kırmızı detaylar, özellikle fanları çerçeveleyen kırmızı ayrıntı ilk bakışta göze çarpıyor. Aspire VX 15 oldukça keskin hatlarla geliyor. Dümdüz, dikdörtgen bir gövde tasarımı yerine kenarlarda özellikle köşelere doğru yer yer küçük kesikler atılmış. Oldukça büyük bir gövdesi olmasına karşın cihaz şık görünmeyi başarıyor. Bu noktada şöyle bir detayı da belirtmemiz lazım; VX 15’in kapağında kullanılan malzeme leke tutuyor. Yani cihazın kapağını indirdiğinizde üstünde parmak izinizi görebilirsiniz. Kapağı kaldırdığımızda aynı kırmızı detaylar bizi karşılıyor. Daha rahat bir deneyim için cihazın WASD tuşları kırmızı çerçeveyle sarılmış.
Öte yandan cihazda nümerik klavyenin yer aldığını belirtelim. Bunu hem avantaj hem de dezavantaj olarak gördük diyebiliriz. Nümerik klavye olması standart bilgisayar klavyesinde olduğu gibi özellikle şifre ve benzeri durumlarda kullanımı kolaylaştırmış. Ancak touchpad’i konum olarak daha sola itmiş. ellerimizi dizüstü bilgisayar klavyesine yerleştirdiğimizde de yine biraz sol tarafa doğru tutmak zorunda kaldık. Çok büyük bir etki değil ancak ilk etapta insan bir yabancılaşıyor ve kullanım akıcılığı bir parça bozuluyor. Öte yandan daha çok oyun oynamak için kullandığımızdan touchpad’le münasebetimiz minimum düzeyde oldu diyebiliriz. Ancak dokunmatik kısayolları desteklediği için kullanımı basitleştirmiş. Örneğin üç parmağınızı touchpad’de yukarı doğru sürüklediğinizde açık olan tüm uygulama pencerelerini görebiliyor ve pencereler arası hızlı geçiş sağlayabiliyorsunuz. Pencereler arası geçişi aynı şekilde üç parmağınızı sola ya da sağa kaydırarak da yapabilirsiniz. Bağlantı noktalarına geçmeden klavyenin arka ışıklandırmasının da şaşırtıcı olmayan şekilde kırmızı olduğunu belirtelim. Bağlantılara gelecek olursak cihazda 2 adet USB 3.0, bir adet USB 2.0, Ethernet girişi, HDMI çıkışı ve bir adet de USB 3.1 Type-C bağlantı noktası yer alıyor.
Cihaz yaklaşık 2,5 kg. Çok hafif değil ancak bir oyun bilgisayarı için hafif sayılabilecek bir seviyede diyebiliriz. Genel olarak tasarım hatlarına baktığımızda VX 15’in başarılı bir model olduğunu söylemek mümkün.