Adobe, Max 2021 konferansı kapsamında önemli duyurular yapmaya devam ediyor. Bu sefer Project In-Between ses getirmiş durumda.
Adobe tarafından yapay zekâ Sensei temelinde hazırlanan Project In-Between, çekilmiş birden fazla fotoğrafı kullanarak hareketli ya da başka bir deyişle canlı fotoğraflar oluşturabiliyor.
Bunu aşağıdaki video içerisinde görebileceğiniz üzere çok etkileyici şekilde yerine getiren sistem, Adobe’ye göre fotoğraflar arasında animasyonlu bir köprü ya da bağ kuruyor.
Ortaya çıkardığı sonucu olabilecek en yumuşak formda sonuçlandıran Project In-Between, firmanın bugün tanıttığı dikkat çekici tek sistem de değildi. Adobe’den bir de Project Shadow Drop geldi.
Bu yine yapay zekâ Sensei temelli teknoloji, Photoshop içerisinde izole edilen objelere çok gerçekçi gölge verilmesine imkân tanıyor. Katman ayarlarındaki gölge sistemine oranla gerçekçilikte çağ atlatan bu sistem, Project In-Between ile beraber ileride herkes için kullanımda olacak.
Bu arada yine ileride kullanıma girecek Project Morpheus da ses getirenler arasında. Tanıtım videosu yine aşağıda olan sistem, video odaklı ve adeta Deepfake altyapısı gibi çalışıyor. Bu sistem ile örneğin bir videonun içerisindeki kişinin yüz ifadesi değiştirilebiliyor, sistem ile gülmeyen birisi gülümsetilebiliyor, hatta kişilere bıyık dahi eklenebiliyor.
Kısa süre önce Photoshop ve Illustrator için web sürümleri duyurulmuştu
Adobe, bugün temel özellikleriyle Photoshop ve Illustrator yazılımlarını tarayıcıya taşıdı. İki yazılım da artık bulut temelinde web üzerinde kullanılabiliyor. Creative Cloud hesabı temelinde kurulan altyapı, elbette birçok durum için oldukça kullanışlı duruyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bu altyapıda dosyalar üzerinde çalışmak için yazılımları indirmek gerekmiyor, belirli basit işler hemen kısa sürede halledilebiliyor. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi web sürümlerinde henüz sadece temel özellikler bulunuyor. Firma burayı da yavaş yavaş geliştirecek gibi görünüyor.