Ailenin en uygunu; Huawei P30 lite incelemesi

15 Haziran 2019 21:00

YÜKSEK PERFORMANS

Huawei P30 lite, gücünü abileri gibi Kirin 980’den değil Kirin 710 işlemciden alıyor. Yani bir amiral gemisi olmayan telefon, buna karşın üstün bir performans ortaya koyuyor. 12 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 710, bu cihazda 4 GB RAM ile destekleniyor. Bu kombinasyon gerçekten fazlasıyla yeterli bir performans sunuyor. Genel arayüzü, ekranı ikiye bölerek çiftli uygulama çalıştırma deneyimi, uygulama açma hızı ve tarayıcı içindeki performansı oldukça iyi olan telefon, oyunlarda da kesinlikle pişman etmiyor. Popüler yapımlardan PUBG Mobile üzerinde yaptığımız testlerde oyunu HD grafik ayarı ve yüksek kare hızı seçeneğinde akıcı olarak oynayabildik. Yoğun anlarda bile akıcı bir performans ortaya koyan model, bu süre zarfında aşırı bir ısınma da göstermeyerek beğenimiz topladı. Arka kamera bölgesinde bir ısınma oluyor ancak bu çok fazla rahatsız etmiyor. Birden fazla uygulama arasında hızlı hızlı geçtiğinizde de bekletmeyen ya da kasılmayan P30 lite, pil konusunda da iddialı.

3.340 mAh pil pazardaki rakipler düşünüldüğü zaman gayet yeterli ve bunu genel kullanımda da anlıyorsunuz. Kutusundan çıkan 9V / 2A şarj cihazıyla oldukça hızlı doldurulabilen telefon, kullanımınıza da bağlı olarak bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Hatta ben oyun oynamıyorum derseniz ikinci güne de geçebilirsiniz. Özellikle üç boyutlu grafiklere sahip oyunlar oynadığınız zaman pil süresi ciddi şekilde azalıyor ancak yine de örneğin PUBG Mobile üzerinde üstü üste birçok maç yapabiliyorsunuz. Cihazın performansından maksimum olarak yararlanmak için ayarlardan performans modunun açılması gerekiyor. Ancak bu modun pil ömrünü gözler görülür oranda azalttığını belirtelim.

Burada giriş güvenliği için de bir parantez açmak lazım. Huawei P30 lite standart parola, parmak izi ya da yüz tanıma ile kilitlenebiliyor. Burada en iyi ve kullanışlı sistem kesinlikle arkada yer alan parmak izi sensörü. Biz yaptığımız denemelerde yüz tanıma sisteminden istediğimiz performansı alamadık. Ayrıca bu sistemin yüzde 100 güvenlik getirmediğini de belirtmekte fayda var. Üç güvenlik sistemi de aynı anda kullanılabiliyor. Yani yüz tanıma çalışmadığı zaman telefonu parmak izinizi ile açabiliyorsunuz.

Huawei P30 lite ses tarafında da beğenimiz toplayan bir model oldu. Bünyesinde sevindirici şekilde bir 3,5 mm kulaklık girişi yer alan telefon, bu açıdan kullanıcısını kablosuz modellere ya da adaptör kullanmaya mahkum bırakmıyor. Hoparlörleri gayet başarılı, ancak bass seviyesi biraz düşük olan P30 lite, oldukça yüksek ses verebiliyor ve en üst seviyede bozulma yapmıyor.

GÜNCEL YAZILIM

Huawei P30 lite, kutusundan Android 9.0 Pie üzerine kurulan EMUI 9.0.1 arayüz ile çıkıyor. Birçok Huawei özelleştirmesine sahip bu arayüz, genel olarak oldukça kullanışlı ve seri çalışıyor. Birçok ayara kolaylıkla ulaşabileceğiniz arayüz, kullanım konusunda genel olarak beğenimizi topladı. Bünyesinde “Dijital Denge” uygulaması yer alan ve böylece kullanım alışkanlıklarınızı kontrol etmenize imkan tanıyan telefon, standart klavye olarak çok beğenilen SwiftKey kullanıyor. Ancak bu klavye istenildiği gibi alternatif klavyeler ile değiştirilebiliyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7

Paylaş