Samsung UE46D8000
Daha ilk baştan söyleyerek belki heyecanını kaçırıyoruz ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Samsung gerçekten akıllı televizyon yapmayı biliyor. İnceleme fırsatı bulduğumuz 7 televizyon içinde en başarılı kullanıcı arayüzü ve en zengin uygulama içeriği Samsung’da karşımıza çıktı. Güzel ve canlı ikonlarla tasarlanmış arayüzün tamamen Türkçe olması da kendilerine ekstra bir puan daha kazandırdı. Televizyon, halihazırda piyasadaki en büyük akıllı televizyon uygulama mağazasına sahip. Aklınıza gelebilecek her türlü içeriğe yönelik uygulama mevcut üstelik Türkçe uygulamaların sayısı da bir hayli fazla. YouTube, Dailymotion, Garanti Bankası vs. gibi popüler uygulamalar arasında bizim en dikkatimizi çeken Google Maps oldu. Dev televizyon ekranında harita gezmenin gerçekten çok eğlenceli olduğunu belirtmeliyiz. Televizyonda sosyal medya erişimi de ön planda tutulmuş. Neredeyse bilgisayarlarda kullandığımız orijinalleri gibi görünen ve kullanılabilen Twitter ve Facebook’un yanı sıra diğer televizyonlarda görmediğimiz Google Talk desteği bile sunuluyor. İstediğiniz takdirde bu üç servis televizyon ekranının hemen yanında ayrı bir kolonda görüntülenebiliyor. Bu sayede hem izleyeceğiniz şeyi kaçırmamış hem de sosyal alemde neler olup bittiğini takip etmiş oluyorsunuz.
ALLSHARE VE SKYPE
Dosyamızın dahili Wi-Fi alıcısına sahip iki modelinden biri olan D8000 aynı zamanda LAN üzerinden de internete bağlanabiliyor. Sörf için kullanılabilen internet tarayıcısı oldukça gelişmiş özelliklere sahip. Flash destekli tarayıcıda istendiği takdirde reklam engelleyici bile kullanılabiliyor. PIP sayesinde ise internette gezinirken bir köşeden televizyon yayını takip edilebiliyor. Kolaylık sağlaması için sanal T9 klavye kullanımına imkan veren televizyon, haricen satın alınabilen tam Q klavyeli uzaktan kumanda ile de kontrol edilebiliyor. Yok, “ekstra para vermem” diyorsanız Android veya iOS uygulaması sayesinde de kontrolü ele alabilirsiniz. Çok başarılı olan bu uygulamalar, televizyonun dahili uygulamalarıyla da kusursuz bir uyum içinde çalışıyor. Samsung’a özel AllShare özelliği sayesinde DLNA destekli cihazlardaki içeriklere erişebilen televizyonun harici format desteği de geniş. Ayrıca Türkçe altyazı desteği var ve altyazının konumu, büyüklüğü ve senkronu ayarlanabiliyor. Harici kamera ile Skype üzerinden görüntülü görüşmeler de yapılabiliyor.
KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Dahili Wi-Fi, LAN
İnternet Tarayıcısı
• Var
Adobe Flash Desteği
• Var
DLNA
• Var
Twitter ve Facebook
• Var
Skype
• Var
Android Uygulaması
• Var
iOS Uygulaması
• Var
ARTILAR
En zengin uygulama marketi, dahili Wi-Fi, Social ekranı, Google Talk
EKSİLER
Standart USB klavye desteklememesi
FARK YARATAN ÖZELLİKLER
Samsung’un rakiplerine karşı en büyük avantajı zengin seçenek sunanan uygulama marketi. Burada her ilgi alanına hitap eden uygulamalar bulmak mümkün. Social olarak geçen ve sosyal medya akışını ekranın bir yanında gösteren pencere de internet tutkunu nesil için çok kullanışlı. Bir taraftan televizyon izleyip diğer taraftan olan biteni kaçırmamak güzel. Wi-Fi bağlantısının dahili olması da önemli.
ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
► Samsung UE46D8000
► Philips 46PFL6606
► LG 42LW5500
► Panasonic TX-P50VT30E
► Sony KDL-40EX721
► Toshiba 42SL833
► Vestel Smart TV 42PF7017
► Karşılaştırma Tablosu