Akıllı televizyon rehberi

04 Ocak 2012 10:49


LG 42LW5500
Akıllı televizyonlar arasında kolay kullanımlı ve güzel görünümlü kullanıcı arayüzüne sahip seçeneklerden biri de LG. Beyaz rengin hakim olduğu Home Dashboard adını taşıyan ana ekran, farklı boyutlu kutulardan oluşuyor. Bu kutuların sol tarafındakinde o anda açık olan yayın takip edilebiliyor. Alt kısımda hızlı erişim menüsü, sağ üstte ise premium ve uygulamalar kutuları bulunuyor. Sağa doğru devam ettikçe ekranlar ve kutular da değişiyor. LG’nin uygulama mağazası çok zengin. Popüler sosyal medya servislerinden video sitelerine; haber içeriklerinden oyun ve müziğe kadar birçok uygulama kategoriler halinde görüntülenebiliyor. Türkçe içerik ise ne yazık ki yok. Wi-Fi adaptörü veya Ethernet girişine bağlayacağınız bir kablo ile internet erişimine kavuşan televizyonda Adobe Flash destekli bir internet tarayıcı bulunuyor. Tarayıcıyla gezdiğiniz sitelerde zoom fonksiyonunu kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bilgisayarlarımızdan alışık olduğumuz gibi tarayıcıya bir ana sayfa belirleyebiliyor, istediğiniz siteleri sık kullanılanlara ekleyebiliyorsunuz. USB klavye desteği olmaması internet kullanımını zorlaştırıyor ama LG’nin haricen satın alınabilen hareket algılayıcı Magic Motion kumandası bu aşamada devreye girerek kolaylık sağlıyor. Android ve iOS uygulamaları da uzaktan kontrol için diğer bir seçenek.

ZENGİN FORMAT DESTEĞİ
LW5500, USB bellek ve sabit disk üzerindeki video, fotoğraf ve müzikleri oynatabiliyor. Video dosyaları için altyazı desteği mevcut. Üstelik altyazının boyut, konum ve kodlamasının yanı sıra senkronu da ayarlanabiliyor. Televizyonlarında dizi ve film izlemeyi sevenler için bu destek önemli. DLNA destekli akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardaki içerik de kolay ve hızlı bir şekilde televizyonda görüntülenebiliyor. Facebook ve Twitter’a özel uygulamalar LG’nin akıllı televizyon serisinde bulunuyor. Her iki uygulamanın da kullanıcı arayüzü sade ve kolay bir kullanım sunuyor. Facebook, bilgisayarda görüntülediğimiz gibi sekmelere sahip. Bu sayede arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğraf ve videolar arasında daha rahat gezebiliyorsunuz. Twitter’da da retweet ve reply fonksiyonları kullanılabiliyor. Teste gelen tüm televizyonlar gibi LW5500 de USB’li sabit disklere izlenen yayınların kaydını yapabiliyor. USB bağlantı noktası, televizyon açıkken elektronik cihazları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Wi-Fi adaptörü, LAN
İnternet Tarayıcısı
• Var
Adobe Flash Desteği
• Var
DLNA
• Var
Twitter ve Facebook
• Var
Skype
• Yok
Android Uygulaması
• Var
iOS Uygulaması
• Var

ARTILAR
Uygulamaların sayısı ve içeriği, Magic Motion kumanda, Flash destekli tarayıcı

EKSİLER
USB klavye desteği yok, Türkçe uygulama yok

FARK YARATAN ÖZELLİKLER
LG’yi rakiplerinden ayıran en önemli özellik şüphesiz Magic Motion kumanda. Hareketleri algılayarak ekran üzerindeki imleci oynatmanızı sağlayan bu kumanda, oldukça konforlu bir kullanım vadediyor. Magic Motion ile kendinizi oyun oynarmış gibi hissediyorsunuz. Zengin uygulama marketi ile geniş medya ve format desteği de LG akıllı televizyonun öne çıkan özelliklerinden.

ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
Samsung UE46D8000
Philips 46PFL6606
LG 42LW5500
Panasonic TX-P50VT30E
Sony KDL-40EX721
Toshiba 42SL833
Vestel Smart TV 42PF7017
Karşılaştırma Tablosu

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Paylaş