reklamı kapat

POPÜLER

Akıllı televizyon rehberi

 - Güncelleme: 04 Ocak 2012 10:52

Panasonic TX-P50VT30E

Panasonic TX-P50VT30E
Akıllı televizyon konseptine yatırım yapan Japon üreticilerden Panasonic, internet tabanlı servislerinde de televizyon serisinin adını, Viera’yı kullanıyor. Televizyonun ana menüsü üzerinden Viera Tools’u kullanarak USB bellek ve SD kart gibi medyalar içindeki içerik görüntülenebiliyor, Viera Connect ile de internet bağlantısını kullanan uygulamalara erişilebiliyor. Kullanıcı arayüzü mavi tonlarında. Çok estetik olduğu söylenemez ama kolay kullanılabilir olması bu açığını kapatıyor. İnternete bağlanmak için Wi-Fi adaptörü veya Ethernet kablosu gereken televizyonda dahili bir internet tarayıcı bulunmuyor. bunun yanında Panasonic’in dosya formatı desteği oldukça iyi. USB veya SD karta attığınız AVI, MKV, MPG vb. formatlı video içeriklerini rahatlıkla televizyonunuzdan izleyebiliyorsunuz. Medyalar içindeki tüm içerik açılmadan önce ön izlenebiliyor. Bu sayede izleyeceğiniz içeriğe göz atabiliyorsunuz. Harici içerikler için altyazı desteği de mevcut. Türkçe karakter kodlaması seçeneği olan altyazıların boyutu ve konumu ise ne yazık ki ayarlanamıyor. Televizyon, DLNA üzerinden uyumlu cihazlardaki içerikleri de oynatabiliyor.

VIERA CONNECT
Panasonic’in internet içeriği Viera Connect çatısı altında sunuluyor. Uzaktan kumandadan bir iki tuşa basarak erişilebilen bu alanda televizyonunuza kurabileceğiniz uygulamalar ve oyunlar bulunuyor. Sayıları çok fazla olmayan uygulamalar arasında Türkçe içerikli birkaç uygulama da var. Uygulama ekranının arayüzü temiz ve güzel; kullanımı da kolay. Uygulamalar arasında sosyal servislerin olmazsa olmazı Twitter ve Facebook da bulunuyor. Twitter’a kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabiliyor; Facebook’a erişim için ise size verilen kodla televizyona Facebook üzerinden izin vermek gerekiyor. Her iki uygulamanın arayüzü de sade ve uzaktan kumandayla çok rahat kullanılabiliyor. Televizyonun USB klavye desteğinin olması da bu uygulamaların kullanımında oldukça işe yarıyor. Haricen satın alabileceğiniz özel mikrofonlu kamera ile Skype’la görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz. Skype’ı ne kadar kullanıyorsunuz bilmiyoruz ama büyük ekranda görüntülü sohbet gerçekten çok keyifli. USB sabit disklere televizyon yayınlarını kaydedebilme özelliğine sahip olan Panasonic VT30, Android ve iOS uygulamalarıyla da kontrol edilebiliyor.

KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Wi-Fi adaptörü, LAN
İnternet Tarayıcısı
• Yok
Adobe Flash Desteği
• Yok
DLNA
• Var
Twitter ve Facebook
• Var
Skype
• Var
Android Uygulaması
• Var
iOS Uygulaması
• Var

ARTILAR
USB klavye desteği, Skype kamerası

EKSİLER
İnternet tarayıcının olmaması ve uygulama sayısının şu aşamada sınırlı olması

FARK YARATAN ÖZELLİKLER
Panasonic’in akıllı televizyon serisinin önemli temsilcilerinden olan VT30’u rakiplerinden ayıran özelliklerinden biri, menü üzerinden yapacağınız bir ayarla televizyon bekleme modundayken dahi USB bağlantı noktası üzerinden cihazlarınızı şarj edebilme imkanı. Bunun yanında Skype kamerasının kullanılabiliyor olması ve haricen takılabilen herhangi bir USB klavyeyi desteklemesi (Türkçe F klavye desteği de var) de önemli.

ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
Samsung UE46D8000
Philips 46PFL6606
LG 42LW5500
Panasonic TX-P50VT30E
Sony KDL-40EX721
Toshiba 42SL833
Vestel Smart TV 42PF7017
Karşılaştırma Tablosu

İLGİLİ HABERLER