reklamı kapat

POPÜLER

Akıllı televizyon rehberi

 - Güncelleme: 04 Ocak 2012 10:52

Vestel Smart TV 42PF7017

Vestel Smart TV 42PF7017
Dosyamızdaki tek yerli üretici olan Vestel’in Smart TV adıyla lanse ettiği akıllı televizyonu, sayısı 50’ye yakın yerli içeriği kullanıcılarla buluşturuyor. Bahsi geçen içerik arasında ATV, Kanal D, Star ve Show TV gibi reyting kanalları (kanallara ait bazı dizilerinin kaçırdığınız bölümlerini izleyebiliyorsunuz), CNN Türk, NTV ve Habertürk gibi haber kanalları, uzmanTV, İzlesene, Vidivodo gibi video servisleri, TTNET Müzik, Garanti ve İş Bankası (yalnızca bilgi amaçlı, bankacılık işlemi yapılamıyor), fizy, sehirfırsatı gibi siteler bulunuyor. Bu nedenle Vestel Smart TV, uygulama anlamında dosya konumuzun en iddialı ürünlerinden biri. Vestel’in rakiplerinden farklı olarak tercih ettiği bir başka şey ise tüm uygulama içeriğine internetten erişiliyor olması. Yani uygulamalar ekranına tıkladığınızda aslında basit bir web sayfasını görüntülüyorsunuz. Herhangi bir uygulamayı seçmek de bir linke tıklamak gibi. Bunun avantajı, uygulamaları güncellemek için özel bir şey yapmayı gerektirmemesi. Yeni tüm uygulamalar, “Yeniler” başlığı altında görüntülenebiliyor. Ancak bir de dezavantaj söz konusu. Tüm içerik internet üzerinde olduğu için uygulamalara erişmeye, uygulamalar üzerinde işlem yapmaya çalışırken internet bağlantınızın hızına göre kimi zaman yavaşlıklar yaşanabiliyor.

SANAL Q KLAVYE
İnternete beraberinde gelen Wi-Fi adaptörü veya LAN üzerinden bağlanan televizyonda internet tarayıcı yok. Vestel’in bu konudaki tavrı da net. Tarayıcı koymaktan yana olmadıklarını söylüyorlar. Televizyonda, sosyal medyadan uzak kalmak istemeyenler için hem Facebook hem de Twitter uygulamaları bulunuyor. Bunları kullanmak için öncesinde internet üzerinden bir servise kayıt olmak gerekiyor. Televizyonda USB klavye desteği yok ancak ekran üzerindeki sanal klavye Türkçe Q olarak ayarlanabiliyor. Bu sayede yazmak biraz da olsa kolaylaşıyor. Vestel Smart TV, USB bellek ve sabit diskler haricinde DLNA üzerinden de içerik oynatabiliyor. Türkçe altyazı desteği var ve altyazının boyutu, konumu ile senkronu ayarlanabiliyor. USB sabit diskler, izlenen televizyon yayınını kaydetmek amacıyla kullanılabiliyor. 2013’ten itibaren tüm televizyonları akıllanacak olan Vestel’in yolu açık görünüyor. Ancak gönül isterdi ki rakipleri gibi Android ve iOS uygulamalarına da sahip olsun.

KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Wi-Fi adaptörü (TV ile geliyor), LAN
İnternet Tarayıcısı
• Yok
Adobe Flash Desteği
• Yok
DLNA
• Var
Twitter ve Facebook
• Var
Skype
• Yok
Android Uygulaması
• Yok
iOS Uygulaması
• Yok

ARTILAR
En zengin yerli içerik

EKSİLER
Kullanıcı arayüzü pek estetik değil, Android ve iOS uygulaması yok

FARK YARATAN ÖZELLİKLER
“Yerli içerik bizim işimiz” diyen Vestel, kullanıcıların beğeneceği ve sıklıkla kullanmak isteyeceği birçok Türkçe uygulamaya sahip. Televizyon kanalları, gazeteler, spor siteleri, haber içerikleri, müzik servisleri vs. Vestel herkesi uygulama geliştirmek için ikna etmeye çalışıyor. Geliştirmek isteyip de geliştiremeyenlere kendisi yardım ediyor. Takdiri hak eden bir çaba söz konusu.

ÜRÜN LİSTESİ ve KARŞILAŞTIRMA
Samsung UE46D8000
Philips 46PFL6606
LG 42LW5500
Panasonic TX-P50VT30E
Sony KDL-40EX721
Toshiba 42SL833
Vestel Smart TV 42PF7017
Karşılaştırma Tablosu

İLGİLİ HABERLER