Alienware x51 incelemesi

05 Haziran 2013 15:40


OYUN BİLGİSAYARI DENİLDİĞİNDE İLK AKLA GELENLERDEN OLAN UZAYLI DOSTUMUZ ALIENWARE, KONSOL GÖRÜNÜMLÜ YENİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARI İLE MEKANDAN TASARRUF EDİP GÖNÜLLERİ ÇELMEYE NİYETLİ. ALIENWARE X51’İ İSTER YATAY İSTER DİKEY OLARAK KONUMLANDIRABİLİRSİNİZ

Alienware bu ay konsol boyutundaki masaüstü bilgisayarıyla ofisimizi şenlendirdi. Eğer aranızda oyun PC’si isteyen ama odasında o büyüklükte bir kasa ve etrafındaki kablolar için yer ayırmak istemeyenler varsa Alienware x51’e dikkat etmeli. Aradıkları gücü ve formu belki de onda bulabilirler.

KONSOL NİYETİNE
Alienware x51’in en önemli özelliği küçük boyutu. Oyun bilgisayarlarından az çok haberdar olan herkes oyun bilgisayarlarının genelde devasa kasalara sahip olduğunu bilir. Mesela bu bol bol ışık saçan ve çok yer kaplayan masaüstü bilgisayarlardan biri, birkaç ay önce bu sayfalarda incelemesini okuduğunuz Alienware Aurora’ydı. 20 kilogramlık kasası sadece büyük değil, ısındığı zamanlarda hava akışını daha efektif bir şekilde sağlayabilmek için açılan kanatları sayesinde heybetliydi de. Gösterişi seven genç kardeşlerimizin hoşuna giden bir model olabilir. Ancak bir de minimal tasarımlarla renklendirdiği evinde zamanın çoğunu salonunda, televizyonunun karşısında geçiren birini düşünün. İşte Alienware x51, televizyonun altındaki rafa konulan PlayStation 3 ya da Xbox 360 kadar yer kaplar. Onlardan daha çok oyun seçeneğiniz olacağını ve çok daha esnek bir deneyime sahip olacağınızı da düşünürseniz (PC mi konsol mu tartışmasını fazla alevlendirmekten kaçınalım) konsol yerine Alienware x51’i tercih edebilirsiniz. Alienware x51’de insanın dikkatini çeken detaylar her zamanki Alienware özellikleri oluyor. Ön yüzdeki Alien logosu, yani uzaylı kafası, bilgisayar açıkken yanıyor. Bu ışığın rengini değiştirmek mümkün. Bilgisayar açıkken ışık saçan iki alan daha var; kasanın iki yanındaki üçgen şekilli alanlar. Üçünü de aynı ya da apayrı renkler yapabilirsiniz. Öte yandan Alien, yani ön yüzdeki logo, 90 derece sola döndürülebiliyor çünkü x51 yalnızca ayakta değil yatay konumda da kullanılabiliyor. Kasanın yatay kullanılacağı durumlarda Alien yine tam karşıdan size bakıyor olacak.

EVDEKİ MEDYA MERKEZİ
Kasanın ön yüzünde iki USB 2.0 girişi, bir mikrofon bir de kulaklık girişi bulunuyor. Slot yüklemeli tarzdaki optik sürücü, oyun konsolu görünümünü daha da gazlıyor. Kasa siyah plastik malzemeden meydana geliyor. Üst tarafta havalandırma için gerekli olan ızgaralar mevcut. Kenarlardaki agresif çizgiler, bir oyun bilgisayarına yaraşır nitelikte. Bağlantı noktalarının tamamı tabii ki kasanın arkasında. Bol bol USB girişinin bulunduğu cihaz üzerinde bir HDMI çıkışı bulunuyor. Optik ses, Ethernet, çevresel ses sistemi için de bağlantı noktaları mevcut. Televizyonunuzu bilgisayarın monitörü; 7.1 ses sisteminizi de ses çıkışı olarak kullanırsanız evi oyun salonuna, salonu da bir medya merkezine dönüştürmeyi başarmış olursunuz. Şimdiden tebrik ederiz. Tabii bu durumda kablosuz klavye ve mouse satın almaktan kaçmamanız gerekecek. Cihazla beraber gelen klavye ve mouse da iş görür ancak onlar kablolu. Klavyesinin üzerinde, F tuşlarının hemen üst tarafında hesap makinesi, müzik çalar, ses açıp kısma, posta kutusunu açma gibi işlevler için kısayol tuşları var. Bilgisayarla beraber satın almadığınız sürece tabii ki bir monitör gelmiyor. Evdeki Full HD monitörünüzü kullanın. Ya da daha güzeli, dediğimiz gibi televizyonunuza bağlayın. Yüksek kalitede ses için ev sinema sisteminizi bilgisayarın optik ses çıkışına bağlamalısınız; HDMI’dan da televizyona.

Sayfa: 1 2 3 4

Paylaş