Alman basını Volkswagen yatırımı için Türkiye’de!

04 Temmuz 2019 14:15

Volkswagen Türkiye fabrikası için her geçen gün daha somut gelişmeler gündeme gelirken, Alman basını süreci değerlendirmek adına Türkiye’ye geldi.

Türkiye ekonomi ve otomobil gündeminin şu sıralardaki başlık maddelerinden birisi hiç şüphesiz Volkswagen Türkiye fabrikası hakkındaki gelişmeler. Dedikoduların resmileşmesinden ve görüşme aşamasında geçmesinden bu yana olumlu şekilde ilerleyen süreç için artık somut ihtimaller konuluşmaya başlanmış durumda. Aday şehirler üzerinde tartışmaların yürütüldüğü kaynar kazan dış basınının da fazlasıyla ilgisini çekiyor. Alman ekonomi basını, markanın yeni fabrika planı için en güçlü aday gösterilen Türkiye’nin otomotiv sektörünü yakın markaja aldı. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği ile İstanbul Ticaret Odası’nın birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen gazeteciler, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’daki otomotiv fabrikaları ile Ar-Ge merkezlerini ziyaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Türkiye fabrikası için örnekler gösterildi

TAYSAD ve İTO iş birliğiyle Türkiye’ye gelen basın heyeti otomotiv fabrikalarının yanı sıra Ford Otosan, Coşkunöz, Mako, Benteler, Takosan, Maysan Mando gibi tedarik firmalarını ziyaret etti. Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında ise Türkiye’nin ekonomik yapısı ve otomotiv sanayinin bu yapıdaki konumu hakkında bilgiler verildi. Toplantıda; Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye, hatırı sayılır derecede bir insan sermayesine ve iş gücüne, iyi bir ulaşım alt yapısı ile lojistik bilgisine sahip olduğu vurgulandı. Toyota, Ford, Fiat, Mercedes, MAN, Honda ve Renault gibi 14 farklı üreticinin 2018 yılında yüzde 85’i ihraç edilen yaklaşık 1,55 milyon araç üretimini gerçekleştirdiklerine dair istatistikler dikkat çekti. Türkiye’nin otobüs üretiminde birinci, hafif ticari araç üretiminde üçüncü, binek otomobil üretiminde yedinci ve toplam üretiminde ise dünyada on beşinci sırada yer aldığı da aktarıldı.

Etkinlik kapsamında konuşan TAYSAD Başkanı Alper Kanca; “Türkiye’de rakip ülkelerle kıyaslandığında son derece iş ve üretim dostu bir ortama sahibiz. Türkiye, kalifiye ve motive iş yönetim gücü, uygun enerji fiyatları, piyasa ve hammadde pazarına kolay ulaşım sağlayan olağanüstü bir coğrafik konumda bulunuyor. Bununla birlikte, sunulan devlet destekleri ile inovasyona dönük Ar-Ge faaliyetleri de teşvik ediliyor.” ifadelerine yer verdi. Gün geçtikçe olumlu yönde ilerleyen sürecin kısa süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Paylaş