Huawei ve Amerika arasındaki sorunlar, Huawei kadar diğer firmaları da oldukça etkiliyor. Bu konuda durum göründüğünden daha büyük.
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda “Huawei ile şu durumda büyük ihtimalle iş yapmayacağız, ulusal güvenlik nedeniyle onlarla çalışmak istemiyorum” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Çin ile olan ticari savaşın acısını Huawei’den çıkaran Trump, aslında kendi bacağına sıkıyor. Çünkü tam 130’dan fazla ABD’li şirketin Huawei’ye ürün ve servis satmak için Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu aktarılıyor. Bunların hiçbirini milyar dolarlık gelirleri hiçe sayarak kabul etmeyen yani iş yapılmasını engelleyen kurum, burada halen “ulusal güvenlik riski” gibi kanıtlamayan bir durumu ortaya atıyor. Tüm bunlara rağmen kısa süre önce Huawei’ye ambargo için bir 90 gün daha veren ABD, donanımsal açıdan firmaya muhtaç olan şirketlerin durumu nedeniyle tam ambargo uygulamasını 2020 başına kadar atıyor.
Huawei, Google tarafından resmi olarak yapılan açıklamaya göre Mate 30 ve Mate 30 Pro modelleri için Google’dan lisans alamamış durumda. Amerika ve bağlı olarak Amerika merkezli şirketlerin ambargosu altında bulunan firma, bu bağlamda Android için lisans alamadığından Mate 30 ailesini Google Play servisleri olmadan satışa çıkaracak deniyor. Android’in merkezi olan Google Play Store uygulama marketi dahil Google’ın temel servislerinden mahrum kalacak yeni telefonlar, Play Store’un yerine firmanın kendi Huawei App Gallery uygulama marketi ile hayatta kalmaya çalışacak. Ancak bu da hiç kolay olmayacak.
Microsoft Outlook için yeni dönem başladı