reklamı kapat

POPÜLER

Android Chrome LOG Tasarım

Android için Chrome, otomatik doldurma sürecini iyileştirecek

 - Güncelleme: 18 Ekim 2024 15:42

Android için Chrome, yapılacak güncelleme ile üçüncü parti parola yöneticilerinin otomatik doldurma altyapısını iyileştirecek.

Kasım ayının ortasında yayınlanacak güncelleme sonrasında Android için Chrome tarayıcı, otomatik doldurma altyapısında üçüncü parti parola yöneticilerinden tam olarak yararlanmaya başlayacak. Buna daha önce de izin veren ancak iyi bir deneyim sunmayan Google, süreci yeni sürümle en temelden destekleyecek. Yeni deneyim için ayarlardan üçüncü parti servis ayarının seçilmesi gerekecek, yerleşik olarak Google’ın kendi otomatik doldurma altyapısı seçili olacak. Android için Chrome, daha önce yapılan keşiflere göre yakında şifre girişi öncesinde biyometrik doğrulama isteyecek. Önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak bu altyapı sayesinde telefonunuzun kilidi açık olsa bile parola girişinde tekrardan biyometrik doğrulama yaparak güvenliği artıracak.

Yakın zaman önce duyurulan yeni özelliklerden biri doğrudan Google Workspace kullanıcılarına odaklanıyor. Workspace kullanıcıları artık Chrome’da yeni bir sekme açtıkları zaman takvimlerine hızlı şekilde göz atabiliyor. Bu arada geçtiğimiz haftalarda masaüstü için Chrome 129 sürümü de yayınlandı. Çok sayıda kilit güvenlik açığını kapatan sürüm, ilk duyurusu daha önce yapılan yapay zeka destekli ürün karşılaştırma özelliğini de geniş çaplı olarak kullanıma çıkarıyor. Halen her ülkede sunulmayan özellik, farklı sekmelerdeki ürünlerin özelliklerini bir araya getiriyor ve böylece ürünler arasında karşılaştırma yapılmasını kolaylaştırıyor.

Chrome haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle