Kutu kola boyutunda projektör: Anker Nebula Capsule incelemesi

25 Eylül 2018 20:45

TASARIM

Nebula Capsule’ün dikkat çekici tarafı ufak boyutu. Kutu kola boyutundaki formuyla görenleri kendine hayran bırakan projektör, ufak bir boyutta olmasına rağmen dikkat çekici özellikler sunuyor. Bugüne kadar incelediğimiz en dikkat çekici ürün olarak karşımıza çıkan projektörü kutudan çıkardığımızda tüm LOG ekibi olarak epeyce etkilendik. Siyah renkli bir gövdenin tercih edildiği cihaz, silindirik bir forma sahip. Kutu kolayla aynı boyutta olan projektörün üst kısmında kontrol tuşları, ön tarafta lens, sol yan tarafta lens ayarı, cihazın hemen altında ise tripod girişi yer alıyor. Projektörün üst kısmındaki kontrol tuşları ses ayarını değiştirmeye, projektörü açıp/kapatmaya ve sadece hoparlör özelliğini kullanmaya imkan tanıyor. Bu arada unutmadan söyleyelim. Cihazın arka kısmında microUSB ve HDMI girişleri de bulunuyor. Projektörün dizüstü bilgisayarlar tabletler ve telefonlardan görüntü aynalama yapılabildiğini de belirtelim. AirPlay ve Miracast destekli projektörde USB ile flaş bellekler de takılabiliyor.

MicroUSB, cihazı şarj etmeye, HDMI ise bilgisayardan veya farklı cihazlardan içerikleri duvara yansıtmaya yardımcı oluyor. Hazır bağlantılardan bahsetmişken, keşke cihazda USB-C ve microSD bağlantıları da yer alsaymış. Cihazın tasarımına geri dönecek olursak 425 gram ağırlığındaki projektörü elimize alıp incelediğimizde herhangi bir ağırlık hissetirmediğini de söyleyelim. Kablosuz olarak kullanılabilen projektörün iç kısmında 5.200 mAh kapasiteli pil kullanılıyor. Projektör, Anker’in belirttiğine göre tam dolu pille 4 saate varan video deneyimi imkanı vadediyor. Cihaz, bizim gerçekleştirdiğimiz testte de Anker’in paylaştığı süreye yakın bir pil ömrü sundu. Bir film izlemek veya bir sunum yapmak için bu sürenin yeterli olduğunu belirtelim. Cihazda yalnızca müzik dinlemeyi düşünürseniz süre 30 saate kadar çıkıyor.

Kutu içeriğinden çıkan kumandayla kontrol edilebilen projektör aynı zamanda iOS ve Android’li cihazlar için geliştirilen Capsule Control isimli uygulamayla da kontrol edilebiliyor. Özellikle yazı yazmak ve fare deneyimi için uzaktan kumanda yerine uygulamayı kullanmak hem daha çok eğlenceli hem de daha çok kolay. Fiziksel kumandadan bahsetmişken kumanda projektörden çok uzaksa ne yazık ki çalışmıyor. Kızılötesi bağlantısından çalıştığı için kumandayı projektöre yakın tutmak gerekiyor.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7

Paylaş