Apple, iPhone SE 4 için farklı ekran planları yapıyor

31 Ekim 2022 20:23

Uzun zamandır gündemde olan iPhone SE 4 modeli için bugün bazı bilgiler geldi. Apple model için henüz ekran kararını vermedi.

Şu an Türkiye’de 16.999 TL başlangıç fiyatı bulunan iPhone SEbiliyorsunuz Apple’ın sattığı güncel en ucuz iPhone model konumunda yer alıyor. Uzun zamandır gündemde olan iddialara göreyse bu durum bir sonraki SE ile değişecek, yeni jenerasyon model direkt olarak iPhone XR gövdesi üzerine kurulacak. Spesifik olarak yukarıdaki gibi görünmesi beklenen ve iPhone SE 4 olarak da geçen bir sonraki model, ekran teknolojileri konusunda en sağlam kaynaklardan Ross Young’un yeni paylaşımına göre henüz ekran konusunda netlik kazanmış değil.

Young, Apple’ın şimdiden dikkat çeken model için 6,1 inç OLED ve 5,7 inç ila 6,1 inç arası LCD olmak üzere birden fazla ekran düşündüğünü belirtiyor. Bu konuda son kararı henüz vermediği belirtilen teknoloji devi Apple, bu ekranlarda yüksek ihtimalle 120 Hz değil 60 Hz yenileme hızı sunacak. Telefonun ekranı hangi boyutta ya da tipte olursa olsun standart bir ekran çentiği taşıyacak. Bu çentikte Face ID’ye gücünü veren TrueDepth kamera sistemi yer alacak.

2023 ya da daha gerçekçi olursak 2024 yılının hemen başında gelmesi beklenen SE 4, çıktığı zaman gücünü A16 Bionic işlemciden alabilir. Bu telefon 2024 yılında çıktığı zaman mevcut sürüm gibi Apple’ın kendi satış kanalında sattığı en ucuz “güncel” iPhone modeli olacaktır. Bu tarz modeller Apple için Türkiye gibi pazarlar özelinde büyük önem arz ediyor.

iPhone SE 4 detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Paylaş