reklamı kapat

POPÜLER

Apple LOG Görsel

Apple, “Vision” kategorisinin geleceği için farklı fikirlere sahip

Teknoloji devi Apple, “Vision” kategorisinin geleceği için farklı planlar yapıyor. Şirket henüz bu alanda ne istediğine karar vermiş değil.

Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz hafta Apple’ın M5 işlemcili yeni Vision Pro başlık modelini 2025’in ikinci yarısında seri üretime alacağını iddia etti. Resmi olarak 2025’in eylül ayındaki iPhone etkinliğinde tanıtılması beklenen ürün, Kuo’ya göre “Apple Intelligence” adı altında sunulan üretken yapay zeka özelliklerini beraberinde getirecek. Tasarımsal olarak büyük bir değişim geçirmesi düşünülmeyen yeni modelin, 3.500 dolarlık yüksek fiyatı koruyacağı da söylenmişti. Peki Apple şu anda bu alanın geleceği için tam olarak neler düşünüyor? Mark Gurman’a göre şirket “Vision” kategorisinde neler yapabileceği üzerine farklı planlar yapıyor. Şirket içinde masaya gelen fikirlerden biri, Vision Pro’nun daha ucuz bir versiyonunu üretmek. Bunun için daha düşük çözünürlüklü bir ekranın ve daha düşük kaliteli malzemelerin kullanıldığı bir versiyon gelebilir. Şirket içinde konuşulan fikirlerden bir diğeri, iPhone’a bağımlı bir başlık yaratmak. iPhone’ların değerini ciddi seviyede artırma potansiyeline sahip bu başlık, gücünü (hem işlem hem enerji) doğrudan iPhone’dan alırsa hem ucuz hem de düşük ağırlıkta tasarlanabilir.

Bir diğer fikir, Meta’nın Ray-Ban akıllı gözlüğü gibi bir model tasarlamak. Gurman’a göre şirketin alandaki en büyük amacı ise, normal bir gözlük ağırlığında ve boyutlarında olan, buna karşın yüksek performanslı lenslere, entegre bataryaya, güçlü CPU/GPU’ya, kameraya ve göz izleme teknolojisine sahip bağımsız bir artırılmış gerçeklik gözlüğü yaratmak. Bunu Tim Cook’un da çok istediği belirtiliyor ancak mevcut teknolojiler böyle bir ürünün yakın zamanda hayata geçirilmesine izin vermiyor. 

Apple Vision Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu