Apple’ın Swift Student Challenge etkinliği Şubat 2025’te başlayacak

10 Ekim 2024 08:46

Apple’ın Swift Student Challenge etkinliği Şubat 2025’te başlayacak. Şirket bu konuda resmi bir basın açıklaması paylaştı.

Bu basın açıklamasında şunlara yer verildi:Apple’ın Swift Student Challenge etkinliği, dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciye yaratıcılıklarını sergileme ve gerçek hayatta işlerine yarayacak beceriler geliştirme fırsatı veriyor. Etkinlik öğrencilere profesyonellerin de kullandığı programlama dili olan Swift’i kullanarak çığır açan uygulamaların yeni dalgasını yaratmak üzere dünya çapındaki geliştirici topluluğuna katılma olanağı sağlıyor. 2025 Swift Student Challenge etkinliğine başvurular Şubat ayında üç hafta boyunca yapılabilecek. Öğrenciler, eğitimciler ve temsilcileri etkinliğe nasıl hazırlanabileceklerini öğrenmek ve başvurular açıldığında bildirim almak için developer.apple.com adresinden kaydolabilirler. Apple, gönderileri yenilikçilik, yaratıcılık, sosyal etki veya kapsayıcılık açısından başarılı bulunan toplam 350 Swift Student Challenge kazananını ödüllendirecek. Bu seçkin gruptan 50 katılımcıya Distinguished Winner unvanı verilecek ve bu kişiler önümüzdeki yaz Apple’ın Cupertino’daki genel merkezine davet edilecek.

“Apple’da, yeni nesil kodlayıcıları desteklemeye ve yetiştirmeye kararlıyız.” diyen Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici İlişkileri Başkan Yardımcısı Susan Prescott, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerin yazdığı uygulamaların yaratıcılığından her yıl inanılmaz derecede etkileniyoruz ve bu seneki etkinlikte neler olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.” Apple ayrıca öğrencilerin Swift Student Challenge’a hazırlanmalarına, topluluk oluşturmalarına ve gelecekteki kariyerleri için beceriler geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla güncellenmiş Swift Coding Club kaynaklarını da tanıtıyor.

Swift Coding Club başlangıç ​​seti, uygulama geliştirmeye tutku duyan öğrencilerin Swift ve SwiftUI’ı daha derinlemesine keşfetmelerine ve bunları akranlarıyla paylaşmalarına yardımcı olan etkinlikler sunuyor. Ayrıca, yeni Develop in Swift Tutorials, öğrencilerin tüm Apple platformları için yenilikçi uygulamalar oluştururken Swift, SwiftUI ve Xcode (Apple’ın entegre geliştirme ortamı) kullanarak uygulama geliştirme kariyerlerine doğru harika bir ilk adım atmalarını sağlıyor.”

Apple’ın Swift Student Challenge etkinliği yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş