Cihazın tasarımında ilk göze çarpan detay, Asus’un birçok bilgisayar ve telefonunda kullanılan fırçalanmış alüminyuma bu modelde yer verilmediği oluyor. Yine tamamen alüminyum kapağın arkası bu bilgisayarda daha sade tutulmuş. Rakiplerine nispeten kalın diyebileceğimiz bir çerçeveye sahip olan cihazın ekranı tek elle rahatlıkla açılıp kapatılabiliyor. Ekranın arka alt kısmında iki adet çıkıntı yer alıyor. Bu sayede ekran tamamıyla açıldığında klavye bölümü az da olsa yukarı kalkıyor ve çok daha iyi bir yazı yazma deneyimi vadediyor. Bilgisayarın klavyesi önceki modellerde olduğu gibi oldukça rahat bir kullanım sunuyor.
Yalnızca 1,5 milimetre derinliğe inen tuşlar, basıldığında keyifli bir his veriyor.
Aynı şekilde trackpad’in alanı da yeterince büyük ve jestler (gesture) yardımıyla kolaylıkla istediğimiz işlemleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Söz konusu jestler sayesinde Windows 10’daki birçok işlemi yapmak normalden çok daha kolay hale geliyor. Tasarım olarak ince ve şık görünen bilgisayar, bağlantı seçenekleri konusunda da bekleneni veriyor. Cihazın sağ tarafında güç girişi, Mini HDMI bağlantısı, kulaklık-mikrofon ve USB girişi yer alıyor. Girişlerin hemen yan tarafında ise pil ve güç durumunu gösteren LED ışıklar yer alıyor. Solda iki adet USB girişi ve SD kart yuvası bulunuyor. Birçok girişe sahip olmasına rağmen incelikten ödün vermeyen bilgisayar yalnızca 16 milimetre inceliğinde. Olduğundan çok daha hafif gibi görünen bilgisayarın ağırlığının ise 1,3 kilogram olduğunu belirtmekte fayda var. IceCool teknolojisinin kullanıldığı bilgisayar dizüstünde kullanılırken fazla ısınmıyor ve böylece rahatsızlık hissi yaratmıyor. Şarja takıldığında doğal olarak bir miktar ısınma yaşanıyor fakat sıcaklık değerlerinin rahatsız edici boyutlara ulaştığını gözlemlemedik. Bilgisayarın öne çıkan yönlerinden biri de hoparlörleri. Bang&Olufsen imzalı stereo hoparlörlere sahip bilgisayarın bu hoparlörleri sağ ve sol alt kısımda yer alıyor.
Konu Bang&Olufsen olunca beklentiler de tabii ki bir hayli yüksek oluyor. Ancak yaptığımız testlerde hoparlörlerin tam olarak istediğimiz performansı sunmadığını söyleyebiliriz.
Hoparlörler sıradan bir dizüstü bilgisayara göre az da olsa daha yüksek bir kalite sunuyor. Ancak ses yüksekliği maalesef yeterli düzeye ulaşamıyor ve bu da yüksek sesli müzik dinlemek, film veya oyun atmosferine kapılmak isteyenlerin pek de hoşuna gitmeyecektir. Daha önceki Asus bilgisayarlarda da rastladığımız ses profilleri bu cihazda da yerini koruyor. Böylece film izlerken, oyun oynarken veya müzik dinlerken söz konusu profiller arasında geçiş yapılabiliyor ve hepsi için en iyi kalitenin alınması sağlanıyor. Ayrıca kullanıcı isterse kendi ses ayarlarını yaparak ayrı bir profil oluşturabiliyor.