Pek çok firmanın nispeten kaliteli cihazları şaşırtıcı fiyatlara sunan modellerini giderek artırmasıyla, hatta sadece bu segmentte yarışan markaların pazara giriş yapmasıyla belki de en kalabalık ve çekişmeli segment halini alan orta seviyeye şimdi de ASUS ZenFone 6 ile giriş yapıyor. Ancak ZenFone’un phablet kategorisine giren 6 inçlik ekranı düşünüldüğünde “en büyük” rakipleri Nokia Lumia 1320, Sony Xperia T2 Ultra ve yaşlı Samsung Galaxy Mega. Donanım, özellikle de kamera açısından etkileyici bir cihaz olan Asus ZenFone 6, fiyat dengesini doğru tutturabilirse bu mücadeleden güçlü çıkabilir.
Şık ve sade bir kutu içinde gelen ZenFone 6’nın ön kısmında lükse yakın bir his veren ufak dokunuşlar bulunuyor. Siyah çerçeveli 6 inçlik ekranın alt kısmında yer alan koyu renk metal bant, üzerindeki dairesel desenle kaliteli bir görünüm çiziyor, sağ taraftaki metal ses ve güç düğmesi de bu görünümü tamamlıyor. Ancak bu şıklığın yarattığı beklentiyle telefonu elinize aldığınızda biraz hayal kırıklığına uğramamak elde değil. Zira cihazın arka kısmında HTC ve Alcatel’de gördüğümüz ve belki de artık fazlasıyla alıştığımız mat plastik malzeme kullanılmış. Cihazın hitap ettiği segment açısından gayet mantıklı olan bu seçim, beyaz renkli modelde tasarım açısından maalesef uyumsuz bir hava yaratmış. Yine de, farklı renk seçenekleri bulunan ZenFone 6’nın kırmızı ve siyah gibi koyu renkli modellerinde aynı uyumsuzluk görülmüyor ve tasarım bu renklerle daha göz doldurucu bir hal alıyor.
HTC’dekini hatırlatan hoparlör bandını da üzerinde taşıyan arka kapak, değiştirilebilme özelliği de taşıyor. Bu şekilde cihazın rengini değiştirebildiğiniz gibi, Samsung ve LG cihazlarında gördüğümüz ön kapaklı flip cover modelleri de tercih edebiliyorsunuz. Arka kapağı açtığınızda çift SIM kart ve microSD kart girişlerini görüyoruz. Pil ise gövdeye entegre edilmiş. Telefonun kulaklık girişi üst kısımda, micro USB girişi ise pek çok Android cihazda olduğu üzere alt kısımda yer alıyor.
► GİRİŞ
► DONANIM VE PERFORMANS
► KAMERA
► DETAYLAR
► PUANLAMA, EDİTÖR YORUMU VE TEKNİK ÖZELLİKLER