Asus ZenFone Live incelemesi
ORTALAMA PERFORMANS
Yazının başında da belirttiğimiz gibi ZenFone Live kamera performansı odaklı bir cihaz. Bu sebeple cihazın performansı için çok yüksek bir beklentiye girmek hata olur. Bu demek değil ki cihazın performansı kötü. ZenFone Live dört çekirdekli Snapdragon işlemciyle geliyor. İşlemci gücünü 2 GB RAM ile destekleyen cihazın 16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili hafıza seçeneği bulunuyor. Biz cihazın 16 GB’lık versiyonunu inceledik. Ancak 16 GB’ın herhangi bir markanın herhangi bir modeli için yeterli bir depolama olmadığını düşünüyoruz. 32 GB dahi tartışılır. Ancak ZenFone Live da pek çok rakibi gibi microSD kart desteğine sahip. Cihaza 128 GB’a kadar microSD kart takıp hafızayı esnetebilirsiniz. Android 6.0 işletim sistemiyle gelen cihazda hemen her oyunu çalıştırabilirsiniz. Ancak fazla güç isteyen oyunlarda yer yer takılma ve cihazda ısınma gözlemlediğimizi belirtelim.
Biraz arayüzden bahsedelim. ZenUI 3.0 arayüzüyle gelen cihaz diğer Asus modellerinden çok da farklı değil. Bizim özellikle bahsetmek istediğimiz arayüz özelliği, ekranda parmağınızı aşağı doğru sürüklediğinizde açılan sık kullanılan uygulamalar kısmı. Bu panelde sık kullandığınız uygulamaları görebilir, yine sık görüştüğünüz kişilere tek dokunuşla ulaşabilirsiniz. Yukarıda Google destekli arama çubuğu sayesinde ihtiyacınız olan uygulamaya erişim de hızlanıyor. Google’dan direkt olarak arama yapmak da mümkün. Buraya kadar her şey normal. Ancak panelin en altında “Yaygın aramalar” diye bir bölüm var. Burada Google’da yakın zamanda yapılmış yaygın aramalar hashtag misali diziliyor. Açıkçası bu kısmı rahatsız edici bulduk. Başka insanların yaptığı popüler aramaların telefon arayüzünde yer almasını istemezdik.
Cihazın ses performansıysa açıkçası beklentilerimizin üzerinde. Yüksek ve berrak sesler çıkaran cihazda 5 mıknatıslı hoparlör tercih edilmiş.
Cihaz günlük performansını ise 2.650 mAh kapasiteli piliyle destekliyor. Kullanıma göre değişkenlik göstermekle beraber cihazla günü tamamlamanız mümkün. Ancak yoğun bir şekilde canlı yayın, kamera gibi yetenekleri kullanırsanız o zaman pil size bir tam gün yetmeyebilir ne yazık ki.