Japon teknoloji devi Sony, bu sefer yine olumsuz bir gelişmeyle gündemde yer alıyor. Şirket bu aralar birden fazla siber saldırı yaşamış.
Dev firmalar (Teknoloji alanındakiler dahil) siber saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. Her türlü güvenlik önlemine rağmen hacker’lar sistemlere saldırı gerçekleştirebilecek ve hırsızlık yapabilecek bir yol buluyor ve bu konuda gündemde yine Sony bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre şirket, bazı mevcut ve eski Sony Interactive Entertainment (SIE) çalışanlarına, mayıs ayında meydana gelen bir sistem ihlalinde kişisel bilgilerinin çalındığını söyleyen bildirimler göndermeye başladı. Durumdan etkilenen yaklaşık 6.800 kişinin olduğu aktarılıyor, sürecin arkasında ise ransomware grubu Cl0p’un olduğu söyleniyor. Haziran ayında bir Sony sunucusuna giren Clop ekibi, SIE’nin kullandığı dosya gönderme platformu MOVEit Transfer’deki bir güvenlik açığından yardım almış. Bundan önce kendisini Ransomed.vc olarak adlandıran bir fidye yazılım grubu Sony Group’a sızdığını iddia etmiş ve şirketi sunucularından çalınan verileri satmakla tehdit etmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ransomed.vc bu konuda, “Tüm Sony sistemlerini başarıyla ele geçirdik” iddiasında bulunmuş ve eklemişti: “Verileri satacağız. Sony’nin ödeme yapmak istememesi nedeniyle tüm veriler satılıktır.” Bu konuda bir açıklama yapan Sony tarafı ise iddialar hakkında ilk aşamada sadece, “Durumu araştırıyoruz ve şu anda başka bir yorumumuz yok” demişti. Cyber Security Connect, Ransomed.vc’nin verileri gerçekten çaldığına yönelik bir kanıt gördüğünü belirtken, sızıntının şirketin tüm sistemleri özelinde aşırı büyük olmasa da ciddi olumsuzluklar yaratabilecek seviyede olduğunu söylenmişti. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Sony bir açıklama yaparak bu durumu da resmi olarak doğruladı. Aktarıldığı kadarıyla saldırı yapılan sunucu Japonya’da bulunuyordu ve dahili testler için kullanılıyordu. Bu sunucuyu kapattıklarını söyleyen firma, sızdırılan verilerin operasyonları etkileyecek seviyede olmadığını belirtti.