13 ışık dakikası uzaklıktaki Mars‘a ayak basmamıza birkaç yıl kaldığı öngörülürken, New South Wales Üniversitesi’ndeki astronomlar sadece 16 ışık yılı mesafede Dünya’ya benzer bir gezegen keşfetti. Sci-News.com‘un haberine göre Gliese 832c adı verilen gezegen, kütlesi ve çapı bizim güneşimizin yarısı kadar olan kırmızı cüce yıldızın etrafında dönüyor. Yörüngeyi yaklaşık 35 günde dönebilen Gliese 832c’nin kütlesi ise Dünya’nın beş katı kadar. Ancak bunlardan daha da önemlisi, bu gezegenin kırmızı cüce etrafındaki yaşanabilir bölgede konumlanmış olması ve kendi güneşinden Dünya’nın Güneş’ten aldığı miktarda enerji alıyor olması.
Gliese 832c’nin Dünya’nınkinden çok daha büyük olan kütlesi, atmosferinin de Dünya’dakinden daha yoğun olduğunu gösteriyor. Bu da gezegendeki havanın sıcak ve istikrarsız olabileceği anlamına geliyor; bu tahmin doğruya Gliese 832c Dünya’dan çok Venüs’e benziyor demektir. Araştırmacıların açıklamasına göre, gezegende Dünya’nınkine benzer bir atmosfer bulunsa dahi mevsimsel geçişlerin çok aşırı olduğu bir ortama ayak uydurulması gerekecek.
Yine de Gliese 832c, bilim insanlarının bugüne kadar araştırdığı gezegenler arasında Dünya’ya en çok benzeyenlerinden biri. Üstelik kozmik boyutta bakıldığında, Gliese 832c Dünya’ya sadece birkaç adım uzaklıkta.