MateBook 14s’in kalbinde Intel’in i5-11300H işlemcisi ve 16 GB RAM yer alıyor. Özelliklere bakıldığında bilgisayarın etkileyici bir performansa sahip olduğu görülüyor. Kağıtta yazan teknik özellikler gerçek hayata da yansıyor ve MateBook 14s gerek günlük kullanım gerekse iş hayatı için iyi bir performans sunuyor. Dizüstü bilgisayar oyun odaklı bir dizüstü bilgisayar olmasa da performansa ihtiyaç duymayan oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor. Office ve Photoshop uygulamalarını kullandığımız bilgisayar tüm bu uygulamaları hızlı bir şekilde çalıştırdı. Bilgisayar Geekbench 5’in tek çekirdek performansından 1.107 çok çekirdek performansından 4.709 puan aldı.
Gelelim bilgisayarın sunduğu ekran deneyimine. Bilgisayarda en çok beğendiğimiz özelliklerden biri MateBook 14s’in ekranı oldu. 2.5K çözünürlüklü ekran gerek güneş ışığı altında gerekse karanlık ortamlarda keskin ve parlak görüntüler sunuyor. 1.07 milyar renk gösterebilen bu ekran 400 nitlik parlaklığa ulaşabiliyor. Netflix ve Amazon Prime Video’da izlediğimiz videolarda bilgisayarın ekranı iyi bir iş ortaya koydu. Ekran aynı zamanda dokunmatik özelliğe de destek veriyor. Bu sayede dizüstü bilgisayar bir tablet gibi de kullanılabiliyor. Yalnız belirtmekte yarar var. Lenovo’nun Yoga serisi modelleri 360 derece dönebiliyorken MateBook 14s’in ekranı dönemiyor.Ekranın fark yaratan detaylarından biri 90 Hz’e destek vermesi. 60 Hz’lik ekranlara kıyasla 90 Hz’lik ekran daha akıcı bir deneyim sağlıyor. Fn + R tuşlarına dokunulduğunda daha iyi performans için 90 Hz’e ve daha iyi pil ömrü için 60 Hz’e geçiş yapılıyor. Ekran aynı zamanda TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık ve TÜV Rheinland Flicker Free sertifikalarına da sahip.
Bilgisayarda daha önceki Huawei modellerinde gördüğümüz gibi Huawei Share çoklu ekran iş birliği özelliği bulunuyot. Bu özellik ile bu özelliği destekleyen Huawei akıllı telefonları bilgisayar üzerinden kontrol etmek çok kolay. Dosyaları cihazlar arasında aktarmak, klavaye ve fare gibi çevre birimlerini paylaşmak bu özellik sayesinde basitleşiyor. Özellikle akıllı telefonlarından bilgisayarlarına fazlaca dosya gönderen kullanıcılar için bu özellik faydalı görünüyor.
Bilgisayarın pil ömrü performansı da başarılı bulduk. Bir gün boyunca Photoshop ve Word uygulamaları haricinde YouTube’da videolar izledik. Bilgisayarı bir günde adaptöre ihtiyaç duymadan kullandık ve bu durum bizi mutlu etti. Huawei, bilgisayarın 15 dakika şarj edildiğinde 3 saatlik kullanım imkanı sunduğunu belirtiyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz testte de bu süreye yakın bir süre elde ettik.