-26 derecede bile sorunsuz şekilde çalışabilen Arara, kendi enerjisini kendi depolayarak bisiklet kullanıcılarının yeni favorilerinden birisi olacak.
Bisikleti hayatının büyük bir bölümüne yerleştiren kullanıcıların yerine getirmesi gereken bazı zorunlulukları var. Kilometreleri bulan ve bazen akşam sürüşlerini de içerisine alan yolcuklarda maksimum güvenliği sağlanılması adına yerine getirilmesi gerene bu zorunluluklar olmazsa olmaz ekipmanları içerisine almakta. Kask, eldiven ve dizlik gibi temel parçaların bulunduğu bu listede diğer araç sürücülerine görünür olmak adına ışıklandırma ekipmanları da şüphesiz listenin üst sıralarında kendisine yer bulmakta. Piyasada bu pek çok alternatifi bulunan ve görünürlük sağlamak için ışık yayan ekipmanlara önümüzdeki günlerde çok daha akılcı ve kullanışlı bir seçenek geliyor. Arara adıyla karşımıza çıkan ve janta entegre edilen bu ekipman kendi enerjisini kendi üreterek, kullanıcıların sürekli pil değiştirme derdini ortadan kaldırıyor.
Sibiryalı bir fizikçi olan Semyon Filippov tarafından üretilen Arara, gücünü janta konumlandırılmış neodyum mıktanıslarından alıyor. Tekerlek dönmeye devam ettiği sürece oraya çıkan gücü, elektromanyetik indüksiyon yoluyla barındırdığı kondansatöre hapseden Arara, bisiklet durdurulduğunda bile yaklaşık iki dakika yanık kalabiliyor. Ortaya çıkan gücün hapsedilmesi sürecinde herhangi bir fiziksel temasın bulunmadığı sistemin su geçirmez yapıda olması yağmurlu havalarda bile kullanılmasına olanak sağlıyor. -26 dereceye kadar sorunsuz bir şekilde çalışabilen Arara, altı farklı renk seçeneğiyle bu yılın son çeyreği içerisinde üretime geçirilecek. Fiyatları henüz açıklanmayan ekipmanın çalışma prensibiyle ilgili detaylara aşağıdaki video üzerinden ulaşabilirsiniz.