Blu-ray oynatıcı rehberi

31 Mart 2012 16:57


Sony PlayStation 3
Madem ki Blu-ray oynatıcılar üzerine bir dosya yapıyoruz, PlayStation 3’e yer vermeden olmaz. Rakiplerine kıyasla birçok artısı var ve tam olarak onlarla aynı kategoride değil belki ama oldukça iyi bir alternatif olduğu kesin. Yazıda, farklı özelliklerinden ziyade PS3’ün Blu-ray ve video noktasında nerede olduğuna değineceğiz. 160 ve 320 GB sabit disk seçeneklerine sahip olan PS3’ün ince kasasının ön yüzüne iki USB girişi ve disk yuvası bulunuyor. Arka kısmında ise HDMI, optik ses, AV Multi çıkışları ve Ethernet bağlantı noktası yer alıyor. Cihaz, DualShock 3 kontrolörlerin haricinde, Sony’ye özel Blu-ray kumandasıyla veya yeni nesil televizyonların uzaktan kumandalarıyla kontrol edilebiliyor. Dosyamızda kullandığımız Panasonic GT serisinin kumandası, tam bir kontrol desteği sunuyordu. Bu aynı zamanda, iOS ve Android için kumanda uygulamaları bulunmayan PS3’ü, televizyonlara yönelik uygulamalarla dolaylı olarak kontrol etmeyi mümkün kılıyor.

DLNA DESTEĞİ KUSURSUZ
Blu-ray formatının yaratıcısının da Sony olduğunu hesaba katarsak, görüntü kalitesi konusunda söyleyecek pek olumsuz bir şeyimiz yok. Yalnız PS3 pek fazla ayar seçeneği sunmuyor. Görüntülerdeki kumlanmayı azaltmak için birkaç seçenek var o kadar. Netlik, parlaklık vs. gibi değerleri televizyon üzerinden ayarlamak gerekiyor. Bunun dışında Blu-ray filmlerle ilgili tüm temel ayarlar kolaylıkla yapılabiliyor. PS3, Blu-ray’ler haricinde USB üzerinden cihaza aktarılan videoları da oynatabiliyor. Ancak bu videoların formatlarının PS3’le uyumlu olması, öyle değilse uyumlu hale getirilmesi şart. Yani tak izle gibi bir kolaylık ne yazık ki yok. Ancak bunun bir alternatifi var o da cihazın DLNA özelliğinden yararlanmak. Çeşitli yazılımlar kurarak, bilgisayarınızı PS3’ün görebileceği bir medya sunucusuna dönüştürebiliyorsunuz. Kullandığınız ağın hızı yüksekse, 720p ve hatta 1080p’lik video dosyalarını bile sorunsuz olarak izleyebiliyorsunuz. Bu yazılımların, her türlü ses ve altyazı desteğinin olması önemli bir artı. Yani PS3 ile bilgisayarınızı açık tutma koşuluyla ekstra bir medya oynatıcıya ihtiyaç duymadan her şeyi izleyebilirsiniz.

ZEVKİNİZE GÖRE TASARLAYIN
PlayStation 3, tamamen kişiselleştirilebilir bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ücretsiz temalar ve duvar kağıtlarının haricinde, PlayStation Store üzerinden satın alacağınız içerikle kendi zevkinize göre düzenlemeler yapabilirsiniz. Uzun yıllardır piyasada olmasına rağmen PS3’ün dil desteği içinde Türkçe yok. Dosyamızın diğer üyelerinden farklı olarak PS3’te dahili bir internet tarayıcısı bulunuyor. Uzaktan kumandayla kullanması biraz sıkıntılı olan tarayıcı için, özel klavye ve farelerden satın alabiliyorsunuz. Sonuç olarak, madem iyi paralar ödeyip bir Blu-ray oynatıcı satın alacaksınız tüm standart özelliklerin yanına neden oyun keyfini de dahil etmeyesiniz ki?

DETAY

BLU-REY DİSK UZAKTAN KUMANDASI
PS3 ile kullanmak için tasarlanan kumanda, cihazın kontrolünü kolayca yapmanızı sağlıyor.

ARTILAR
DLNA desteği, uzaktan kumandalarla uyumu, geniş hafıza, internet tarayıcı, arayüz

EKSİLER
Her video formatına destek vermemesi, rakiplerine kıyasla yüksek fiyatı

KRİTİK ÖZELLİKLER
İnternet Bağlantısı
• Dahili Wi-Fi, LAN
Medya Desteği
• BD, DVD, CD, USB
Bağlantılar
• HDMI, DLNA, USB, Bluetooth, AV Multi, Ethernet, optik ses
Diğer Özellikler
• Yüzlerce oyun desteği
• PSP ve Vita ile uyum
Uygulamalar
• Yok
Boyutlar
• 290 × 65 × 290 mm
Ağırlık
• 3,2 kilogram

AYRILMAZ İKİLİ

Sony KDL-55HX920
Internet TV olarak geçen akıllı televizyon serisinin en iyi üyesi 55HX920, PS3’ün sağ kolu olmaya aday. Wi-Fi ve Wi-Fi Direct bağlantı seçeneklerine sahip, harici kamerayla Skype üzerinden görüntülü görüşme yapmaya imkan veriyor ve birçok internet servisine erişim sunuyor. Motionflow XR 800 görüntü motoru en önemli artılarından.

ÜRÜN LİSTESİ
Giriş
LG BD670
Panasonic DMP-BDT210
Philips BDP9600/12
Samsung BD-D6500
Sony PlayStation 3

Sayfa: 1 2 3 4 5 6

Paylaş