Havacılık alanın en önemli isimlerinden Boeing ve Sabancı Üniversitesi, havacılıkta ileri kompozit teknolojiler için güçlerini birleştiriyor.
Bu gelecek için oldukça önemli konu hakkında şu resmî açıklama yapıldı: “Boeing ve Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-TÜMER), havacılıkta ileri kompozit teknolojilerin geliştirilmesi konusunda iş birliklerini geliştirmek ve artırmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Teknopark İstanbul’da bulunan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Boeing Araştırma ve Küresel Teknoloji Başkan Yardımcısı José Enrique Román ve Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan’ın yanı sıra Boeing Orta Doğu Araştırma ve Teknoloji Direktörü Juan Carlos Campbell, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldız, SU-TÜMER Akademik Direktörü Doç. Dr. Burcu Saner Okan, SU-TÜMER CEO’su Devrim Özaydın ile projelerde görev alan ortaklar, öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldı.
İmzalanan Mutabakat Zaptıyla, Sabancı Üniversitesi ve Boeing’in havacılık sektörü için yeni projeler geliştirmeleri hedefleniyor. Havacılık sektörünün hem Türkiye’de hem de küresel düzeyde artan ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan anlaşmayla, aynı zamanda havacılıkta ileri kompozit malzemelerin geliştirilmesine yönelik iş birliklerinin de artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, özellikle maliyet ve verimli enerji üretimi açısından rekabetçi termoplastik kompozitler, nanomalzemeler ile işlevselleştirilmiş termoplastik kompozitler ve yapısal sağlık izlenme süreçleri, bu karşılıklı iş birliğinin odaklanacağı ana alanlar olarak belirlendi. “
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yapılan açıklamada ayrıca “SU-TÜMER, dünyada AS9100 sertifikasına sahip altı üniversiteden biri olup, Türkiye’de bu sertifikaya sahip olan ilk üniversite merkezi olma özelliğini de elinde bulunuyor. Bu sertifika, havacılık ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren kurumlar için uluslararası alanda kritik önem taşıyor.” bilgisi de yer aldı.