Hoparlör ve kulaklık dendiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan ve özellikle kulaklıklarındaki üst düzey aktif gürültü engelleme sistemiyle rakip tanımayan Bose’un başı ciddi anlamda dertte. Eğer şirkete yöneltilen iddialar doğrulanırsa büyük bir skandal açığa çıkacak gibi görünüyor.
İddialara göre Bose’un cihazlarının bağlanmasını ve cihazlarla ilgili ayarlamaların yapılmasını sağlayan Bose Connect isimli uygulama, haddinden fazla bilgi alıyor ve bu bilgileri kullanıcıdan habersiz bir şekilde 3. parti bir şirketle paylaşıyor. Kulaklık veya hoparlöre aktarılan müziklerin ne olduğuyla ilgili bilgileri Segment.io isimli şirkete göndererek kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıklarıyla ilgili kendisine devasa bir veritabanı oluşturan Bose’un bu bilgileri göndermek için ne kullanıcıdan izin aldığı ne de böyle bir paylaşım yapılacağıyla ilgili bildirim gösterildiği ifade ediliyor. Dolayısıyla Bose’un kulaklıklarını satın alan kişilerin istese de istemese de veri avcılarının hedefi haline geldiği ve en değerli şey olan bilgileri başka firmalarla paylaştıkları söyleniyor.
Eğer Bose bu davayı kaybederse ünlü şirketi çok büyük sorunlar bekliyor. Zira davanın kaybedilmesi, bilgileri izinsizce paylaşılan milyonlarca kullanıcı karşısında şirketi zor duruma düşürebilir. Bose’un böyle bir durumda milyonlarca dolar tazminat ödemesi gerekebileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Bose’un bu davadan nasıl bir sonuçla ayrılacağını hep birlikte göreceğiz.