reklamı kapat

POPÜLER

Bugatti Bolide

Brembo, Ohlins’i 405 milyon dolara satın aldı

Otomobiller ve motosikletler için hazırladığı yüksek performanslı fren sistemleriyle tanınan Brembo, Ohlins’i 405 milyon dolara satın aldı.

Hem yarış araçlarına hem de normal araçlara çok güçlü fren sistemleri sağlayan Brembo, artık üst seviye süspansiyon sistemleri üreten dünyaca ünlü Ohlins’in sahibi konumunda bulunuyor. 405 milyon dolarlık bu satın alma tüm yasal onayları karşıladığı takdirde, Brembo’nun tarihindeki en büyük satın alma olacak ve markanın otomobil dünyasına sunduğu çözümleri ciddi şekilde artıracak. Tam adıyla Öhlins Racing, yapılan açıklamaya göre hem cadde hem de yarış odaklı otomobiller ve motosikletler için süspansiyon sistemleri üretiyor. Merkezi Stockholm’de bulunan şirket 1976 yılında kurulmuş ve şu anda İsveç ve Tayland’da iki üretim tesisine sahip. Otomobil dünyasında geçtiğimiz ay koltuk üreticisi Recaro’nun iflas başvurusunda bulunması çok ses getirmişti. Recaro imzalı koltuklar mutlaka gerçek hayatta, oyunlarda, filmlerde ya da internette karşınıza çıkmıştır.

Spor otomobiller için tasarlanan özel otomobil koltukları satan ve aynı zamanda büyük markalarla ortaklıklar kuran şirket, sürpriz iflas gelişmesiyle çok şaşırtmıştı. Ofis koltuğu alanında da yer alan şirket, aktarıldığı kadarıyla spesifik olarak “Automotive” yani otomobil kategorisinde iflas başvurusunda bulundu. Şirketin uçak, ofis koltukları, oyun koltukları ve bebek koltuklarının iflas durumundan etkilenmediği aktarılıyor. Recaro gelişmesiyle beraber ünlü jant üreticisi BBS’in de beşinci kez iflas başvurusunda bulunduğu hatırlatılmıştı.

Brembo gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

İLGİLİ HABERLER