Telefonun en iddialı olduğu noktalardan biri de performans. Samsung her yıl olduğu gibi bu yıl da Amerika ve belli pazarlarda Snapdragon, Türkiye’de ve belli pazarlarda Exynos işlemcisine yer veriyor. Daha önceki modellerde Snapdragon işlemciler Exnoys işlemcilere kıyasla bariz üstünlük sağlıyordu. Bu yılki Galaxy S21 Ultra modelinde kullanılan Exynos 2100 işlemcisi ise Snapdragon’la benzer performans sergiliyor. Sekiz çekirdekli bu işlemci gerçekten de beklenenin üzerinde bir performansı kullanıcılara sunuyor.
Performansa ihtiyaç duyan tüm oyunlarda ve uygulamalarda sorunsuz bir deneyim yaşatan işlemci AnTuTu testinden 645.450 puan alıyor. Telefon Geekbench 5’in tek çekirdek performansından 1.084, çok çekirdek performansından ise 3246 puan alıyor. Asphalt 9, Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile oynadığımız telefon bize çok hızlı bir deneyim yaşattı. Akıcılık bakımından bizi mutlu etmeyi başaran telefonda performans açısından bir sorun yaşamadık.
Bu yıl performans açısından önemli bir iyileştirme ise ekran tarafında çıkıyor. Daha önceki modellerde 120 Hz ekran desteğini görsek de bu destek sadece düşük çözünürlükte aktif olarak çalışıyordu. En yüksek ekran çözünürlüğü tercih edildiğinde bu özellik çalışmıyordu. Galaxy S21 Utra ile birlikte bu sona eriyor ve 120 Hz desteği Quad HD çözünürlükte de çalışıyor.
Pil performansı konusunda da iddialı olan modelde 5.000 nAh kapasiteli pil kullanılıyor. Galaxy Note 20 Ultra’da 4.500 mah pil tercih eden Samsung, yeni modelde Galaxy S20 Ultra’daki pil performansını korumuş. Galaxy S21 Ultra’yı yoğun kullandığımızda telefonu her gün şarj etmemiz gerekirken yoğun kullanmadığımızda iki güne varan bir kullanım imkan sunduğunu gördük.