ChatGPT artık API üstünden çok daha fazla yere girecek. Buna ek olarak bundan sonra eğitim sürecinde yeni bir yol izlenecek.
Yapay zekâ merkezli sohbet botu ChatGPT, ses getirmeyi sürdürüyor. Bu konuda dün gece gerçekten önemli bir duyuru yapan geliştirici firma OpenAI, artık üçüncü parti geliştiricilerin ChatGPT’yi bir API aracılığıyla uygulamalarına ve hizmetlerine entegre etmelerine izin verileceğini duyurdu. Şirket ayrıca yapay zekâ destekli konuşmadan-metne otomatik çeviri modeli Whisper’ı bir API aracılığıyla kullanıma sunacaklarını da aktardı. Bu yeni sistem gelişmiş haliyle ücretli olacak ve konuşmaları direkt olarak yazılı hale getirebilecek. Bu arada firma bazı eleştiriler üzerine önemli bir değişikliğin bilgisini de verdi. OpenAI artık müşteriler kullanıma açık şekilde izin vermediği sürece API aracılığıyla gönderilen verileri modellerini eğitmek için kullanmayacak. ChatGPT, yazılımcılar arasındaki kullanımı artınca Amazon dahil birçok şirkette bazı endişelere neden olmuştu. Buradaki en büyük endişe spesifik olarak sistemle paylaşılan veriler oldu. Birçok yazılımcı GPT ile üzerinde çalıştığı kodları paylaşıyor, bu sayede hem belirli hataları rahat şekilde görebiliyor hem de geliştirme sürecine hız katabiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bu durum birçok teknoloji firması içerisinde tepki topluyor çünkü kilit kodlar / bilgiler GPT’nin sunucularına gidiyor. Bu konuda bir uyarı yapan Amazon avukatları, çalışanların yapay zekâ temelli sohbet robotu ile gizli bilgi ve kod paylaşmamalarını istemişti. Bu konuda çalışanlara şu deniyor: “Bu önemli çünkü girdileriniz ChatGPT’nin bir sonraki sürümü için eğitim verisi olarak kullanılabilir. GPT çıktılarının gizli bilgilerimizi içermesini veya benzer sonuçlar sunmasını istemeyiz.”
ChatGPT için dün akşam Elon Musk gündeme gelmişti. ChatGPT’nin arkasında yer alan firma OpenAI’ın Sam Altman ile beraber kurucu ortaklarından olan Musk, artık şirket ile bir bağa sahip deği ve bu aralar OpenAI’ı oldukça eleştiriyor. Musk, yakın zaman önce Twitter’da yazılan “Elon Musk yapay zekanın uygarlık için en büyük risklerden biri olduğunu ve düzenlenmesi gerektiğini söylüyor. O, buna karşın OpenAI’nin kurucularından…” mesajına cevap verdi. Musk bu mesaja cevap olarak “OpenAI, Google’a karşı bir denge unsuru olması için açık kaynaklı (Bu yüzden ona “Open-açık-AI adını verdim) yapıda, kâr amacı gütmeyen bir şirket olarak kuruldu. Ancak şimdi Microsoft tarafından etkin bir şekilde kontrol edilen kapalı yapıda, kâr amaçlayan bir şirket haline geldi. Kuruluşta niyetim hiç de bu değildi.” yazdı.
Yani OpenAI’ın son halinden memnun olmayan ve zaman zaman Twitter’dan ChatGPT’yi de eleştiren mesajlar paylaşan Musk, bu yüzden ChatGPT’ye bir alternatif geliştirmek adına çalışmalara başladı. The Information’da yer alan yeni bir habere göre dünyanın en zengin insanı olan Musk, yapay zekâ konusunda çalışacak yeni bir laboratuvar kurmak için son haftalarda alanın öne çıkan bazı yapay zekâ araştırmacılarıyla temasa geçti.