Yapay zekâ destekli yeni Bing sohbet botu, yapılan güncelleme sonrasında bazı güzel özellikler ve geliştirmeler kazandı.
Microsoft tarafından OpenAI ile birlikte oluşturulan yapay zekâ destekli yeni Bing sohbet botu, geçtiğimiz günlerde herhangi bir bekleme listesine girilmesine gerek kalmadan kullanılabilir hale getirilmişti. Çıktığından bu yana detaylarına burada yer verdiğimiz dil modeli GPT-4’ü temel alan ChatGPT benzeri gelişmiş sohbet botu, bir süredir Türkiye’de de açık ve Microsoft hesap girişi üzerinden saniyeler içerisinde ücretsiz şekilde kullanıma hazır hale geliyor. Aklınıza gelebilecek her türlü sorunuza cevap verebilen sistem, birçok sorununuzu çözebiliyor, sizin için kod yazabiliyor ya da uzun makaleler kaleme alabiliyor. İşte bu sistem için yeni bir güncelleme yapan Microsoft, burada özellikle paylaşım altyapısı ile ses getiriyor. “Bot tarafından verilen sohbet yanıtlarını Facebook, Twitter, Pinterest, e-posta veya kalıcı bir bağlantı kullanarak başkalarıyla paylaşma özelliğini ekledik.” açıklamasını yapan Microsoft, Bing ile tek bir görüşmede yapabileceğiniz maksimum yeni sohbet sayısını 10’dan 15’e çıkarıyor. Günlük toplam yeni sohbet oluşturma sayısı da 120’den 150’ye çıkarılmış durumda. “Dengeli” modda performansı önemli ölçüde artıran bir optimizasyonu test ediyoruz diyen Microsoft, bu sayede daha kısa ama çok daha hızlı yanıtlar karşınıza çıkacak bilgisini veriyor. Yeni nesil Bing’i Skype’taki gruplar içerisine entegre eden şirket, sistemi sürekli olarak geliştiriyor ve bu durum kullanıcıları fazlasıyla memnun ediyor.
Kaçıranlar için yapay zekâ destekli yeni Bing sohbet botu ile bir süredir, Chromium temelli Microsoft Edge tarayıcının sağ köşesine konumlandırılan mavi renkli buton üzerinden hızlı şekilde etkileşim kurulabiliyor. Daha önce test amacıyla geliştirici sürümlerinde yer alan bu buton, basıldığı zaman sağ tarafta özel bir pencere açıyor, burada yeni nesil Bing’e akla gelebilecek her konuda soru sorulabiliyor. Çoğu zaman ChatGPT’den daha iyi sonuçlar ortaya koyan yeni Bing, servisin tarihinde ilk defa 100 milyon kullanıcıyı geride bırakması sağlamış bir teknoloji olarak Microsoft’un yüzünü fazlasıyla güldürüyor.