Yapay zeka alanının en önemli ismi olmaya devam eden OpenAI, ChatGPT için “Görevler” isimli yeni bir özellik duyurdu.
Bugün Plus, Pro ve Teams aboneleri için “beta” olarak kullanıma sunulan “Görevler” özelliği için yapılan açıklamada, “ChatGPT’den gelecekte bir şeyler yapmasını iste. İster tek seferlik hatırlatmalar ister yinelenen eylemler olsun, ChatGPT’ye neye ne zaman ihtiyacınız olduğunu söyleyin, o da otomatik olarak halletsin.” denildi. Oldukça kullanışlı görünen özellik, akıllı telefonlarda doğrudan işletim sistemlerinin bildirim altyapısını kullanıyor. OpenAI sistem hakkında şunları da aktarıyor: “Sohbet sırasında veya profil menüsünün altındaki Görevler sayfası aracılığıyla ChatGPT’den yapmasını istediğiniz görevleri planlayabilirsiniz: Örneğin ChatGPT’den haftalık küresel haber özetleri göndermesini, her gün size özel 15 dakikalık egzersiz planı göndermesini veya gelecekteki bir görev için hatırlatıcı ayarlamasını isteyebilirsiniz.” Özelliğin önümüzdeki aylarda herkese açılacağı aktarılıyor.
ChatGPT için önümüzdeki dönemde yeni özelleştirme seçenekleri sunulacak. Kullanıcılar sohbet botuna isimlerini, tercih ettikleri takma ismi, mesleklerini, uzmanlık alanlarını ve ChatGPT’nin kendileri hakkında bilmesini istedikleri diğer şeyleri girebilecek. Buna ek olarak kullanıcılar sohbet botunun sahip olmasını istedikleri özellikleri de belirleyebilecek. Bu sayede sohbet botu daha geveze ya da cesaretlendirici hale getirilebilecek ve Z kuşağına uygun cevaplar vermesi sağlanabilecek. “Daha iyi, daha kişiselleştirilmiş yanıtlar almak için kendinizi tanıtın” açıklamasını yapan şirket, bu yeni altyapıyı yakında herkesin kullanımına açacak.
Bundan önce bir ChatGPT Pro açıklaması ses getirmişti. OpenAI eğer kaçırdıysanız geçtiğimiz aylarda 200 dolarlık ChatGPT Pro aboneliğini duyurdu. Plus ile sunulan tüm özellikler yanında güncel dil modellerine (LLM) ve diğer kilit sistemlere sınırsız erişim sunan ChatGPT Pro aboneliğinde, “o1” dil modeli daha fazla güce erişim sağlayabiliyor. Türkiye’de aylık 7.999 TL (web aboneliği 350 TL daha pahalı) fiyatı bulunan abonelik, OpenAI CEO’su Sam Altman’a göre şirkete para kaybettiriyor. Bunun nedeni, insanların bu aboneliği beklenenden daha yoğun şekilde kullanması. “Fiyatı ben seçtim ve biraz para kazanacağımızı düşündüm” diyen ancak bu amacına şu anda ulaşamamış gibi duran OpenAI, yakında “Pro” paketin fiyatını artırabilir ya da belirli limitler getirebilir.