ChatGPT entegre yeni Microsoft Bing için bugün firma tarafından mobil kullanım odaklı bir açıklama yapılmış durumda.
OpenAI imzalı ChatGPT sistemine şimdiye kadar çok büyük yatırımlar yapan Microsoft, geçtiğimiz hafta ChatGPT ile aynı temeli paylaşan yeni Microsoft Bing arama motorunu tanıttı. Yeni Bing için en son gündeme gelen, sürümü denemek isteyenlerin bekleme listesine adını yazdıranların sayısının 1 milyonu geride bırakması olmuştu. Bugün yapılan açıklamaya göreyse Microsoft, bekleme listesine adını yazdıran bazı kişilere yeni Bing’in erişimini açmaya başladı. Halen tam olarak herkese açık olmayan sistem, firmanın yeni açıklamasına göre Edge üzerinden iOS ve Android için henüz hazır değil. Bu konuda tarih verilmiyor, şimdilik sadece “yakında” çıkış yapılacak açıklaması yapılıyor. Mobil deneyimi masaüstünü herkese açtıktan sonra aktif etmesi beklenen yazılım devi, ChatGPT altyapısı hazır olduğundan mobildeki yapay zeka deneyimini kurmakta çok zorlu yaşamayacaktır.
Peki yeni Bing nasıl bir deneyim sunuyor? Tekrardan üzerinden geçmek adına altyapıda iki farklı kısım bulunuyor. Yeni Bing ilk olarak normal web arama sonuçları ile, yapay zekâ tarafından araması yapılan kavrama yönelik akıllı cevapları bir arada sunuyor. Arama yapıldığı zaman solda web sonuçları, sağ tarafta ise ChatGPT’nin temeli ile üretilen sonuçlar listeleniyor. Ancak sürecin bir de ayrı olarak bir “Sohbet” kısmı bulunuyor. Bu bölümde aynı ChatGPT’de olduğu gibi karşılıklı soru cevap formatı yürütülebiliyor.
Microsoft, güncel konular hakkında bilgi sahibi olan kendi yapay zekâ temelli sohbet altyapısında hazır cevapları öneri olarak sunuyor, standart web tarama sonuçlarını da kullandığı için kaynak amaçlı site bağlantıları paylaşıyor. Yeni Bing, entegre edildiği yeni Microsoft Edge üzerinden farklı konularda sizin yerine otomatik yazılar (E-Posta, paragraf, fikir, blog yazısı vb. gibi) ya da taslak metinler hazırlayabiliyor, sitelerin özetini verebiliyor ve örneğin bir televizyon bakıyorsanız, belirli modelleri sizin yerinize tablo oluşturarak karşılaştırabiliyor. Bazı bilgi yanlışlıkları taşıdığı ancak yine de genel olarak çok kararlı çalıştığı aktarılan sürüm, testlere bakılırsa oldukça hızlı cevaplar üretiyor ve Microsoft’un açıklamasına göre ChatGPT’den daha iyi “kod” yazabiliyor.