Chevrolet Equinox EV; elektrik rekabetine yeni kompakt üye

07 Ocak 2022 00:20

General Motors’un yeni nesil altyapısı üzerine geliştirilen Chevrolet Equinox EV, halihazırdaki modelden tamamen ayrışıyor.

CES 2022’nin zengin podyumlarından birisine ev sahipliği yapan Chevrolet, elektrik geleceğinde asfalta inecek birbirinden önemli duyurularla radarımıza takılıyor. Silverado EV ile, kendisinden uzun zamandır beklenen elektrikli pickup hamlesini nihayet gerçeğe dönüştüren Amerikalı üretici, ürün gamında içten yanmalı motorlarla sunduğu diğer önemli modellerini de elektrik geleceğine taşıyor. Organizasyon kapsamında duyurusu gerçekleştirilen Chevrolet Equinox EV, halihazırda satışta olan modele göre tasarım bazında önemli değişimleri beraberinde getiriyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, modelin satışları 2023 içerisinde başlayacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chevrolet Equinox EV kompakt SUV olacak

Elektrikli Equinox’a dışarıdan baktığımızda güç ünitesinin yanında karakteristik çizgileriyle de bambaşka bir model niteliği taşıdığını kolaylıkla anlayabiliyoruz. Nitekim aracın tanıtımında başlı başına yeni bir model olduğu, halihazırda satışta olan modelin elektrikli bir versiyonu olarak değerlendirilmemesi gerektiği de özellikle vurgulanıyor. General Motors çatısı altında olan tüm elektrikli modellerin temeli niteliği taşıyan Ultium platformu, Silverado EV’de olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor. Modeli erişilebilir niteliklerde kompakt SUV olarak lanse eden Chevrolet, başlangıç fiyatının 29-30 bin dolar seviyesinde olacağının mesajlarını verdi. Equinox EV ile ilgili menzil ve performans verileri henüz paylaşılmazken, menzil tarafındaki beklentiler versiyonlara göre değişmekle birlikte 350 ile 500 kilometre aralığında şekilleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Togg Sedan video

Paylaş