Chrome tarayıcı için yeni özellikler kullanıma sunuldu

18 Eylül 2024 20:37

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olmayı sürdüren Chrome için internet devi Google önemli yenilikler duyurdu.

Chrome tarayıcı artık sekme gruplarını tüm cihazlar arasında senkronize edebiliyor. Bu sayede sekme grupları masaüstü ve mobil cihazlara otomatik olarak gönderiliyor. Bugün duyurulan yeni özelliklerden biri doğrudan Google Workspace kullanıcılarına odaklanıyor. Workspace kullanıcıları artık Chrome’da yeni bir sekme açtıkları zaman takvimlerine hızlı şekilde göz atabiliyor. Bu arada geçtiğimiz saatlerde masaüstü için Chrome 129 sürümü de yayınlandı. Çok sayıda kilit güvenlik açığını kapatan sürüm, ilk duyurusu daha önce yapılan yapay zeka destekli ürün karşılaştırma özelliğini de geniş çaplı olarak kullanıma çıkarıyor. Halen her ülkede sunulmayan özellik, farklı sekmelerdeki ürünlerin özelliklerini bir araya getiriyor ve böylece ürünler arasında karşılaştırma yapılmasını kolaylaştırıyor. Chrome için geçtiğimiz hafta da birçok duyuru yapıldı. Örneğin Google, mobil Chrome kullanıcılarının web sitelerinden anlık bildirim almak için katıldıkları aboneliklerden çıkmalarını kolaylaştırıyor. Şu anda Pixel sahiplerine açılan ancak ilerleyen dönemde tüm Android cihazlara getirileceği aktarılan yeni altyapı, kullanıcıların aboneliklerden bildirim menüsündeki tek bir tuşa basarak çıkmasına imkan tanıyor.

Chrome için buna ek olarak başka yenilikler de var. Örneğin kullanıcılar artık kamera veya mikrofon gibi hassas donanımlara erişime geçici olarak izin verebiliyor. Kullanıcı siteden ayrıldığında, Chrome daha önce verilen izinleri otomatik olarak iptal ediyor. Bu çok faydalı özelliğin mobil yanında masaüstü için de geldiği aktarılıyor.

Bu arada mobildeki “Güvenlik Kontrolü” özelliği de iyileştiriliyor. Örneğin bir web sitesini uzun süredir ziyaret etmediyseniz, Chrome siteye daha önce verilen tüm izinleri otomatik olarak kaldıracak. Google’ın açıklamasına göre bazı web siteleri bildirimlere izin vermeniz için sizi kandırıyor ve ardından sizi spam bombardımanına tutuyor.

Tarayıcı artık bunları tespit edecek ve bildirim gönderme izinlerini otomatik olarak iptal edecek. Güvenlik kontrolü özelliği artık tarayıcınızın güncel olmaması, parolalarınızın zayıf olması veya başka güvenlik sorunları olması durumunda sizi uyaracak. Hepsine ek olarak masaüstündeki güvenlik kontrolü sistemi güvenlik riski oluşturabilecek tüm uzantıları işaretlemeye devam edecek ve bunları kaldırmanızı kolaylaştıracak.

Chrome haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş