Çöken ChatGPT, kullanıcılara başka kişilerin sohbet geçmişlerini gösterdi. Bu konuda platforma yönelik ciddi eleştiriler geldi.
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, 2022’nin sonuna damgasını vurdu ve halen ciddi şekilde ses getirmeye devam ediyor. Gelişmiş yapay zekâ sistemini bugün gündeme getiren ise nadir sayılacak kötü durumlardan birisi oldu. Yukarıda da dediğimiz gibi sistem geçtiğimiz saatlerde bir süre için kullanılmaz hale geldi, tam o sırada siteyi açan kullanıcılar başka kişilerin sohbet geçmişlerini gördü. Bu sohbet geçmişlerinin detayları görülemedi ancak aşağıdaki Tweet içerisinde de gösterildiği üzere başlık kısımları net olarak gözler önüne serildi. Bu durum elbette oldukça tepki çekti çünkü ciddi bir gizlilik ihlali yapılmış oldu. Kişiler ChatGPT ile olan sohbetlerinin başkaları tarafından görülebileceğinin farkında. Sonuçta bu sistemlerin arkasında çalışanlar var ve onlar yapılan görüşmeleri, yapay zekanın üzerine kurulduğu “GPT” dil modelini geliştirmek adına kullanıyor. Ancak görüşmelerin ufak bir kısmının dahi olsa geliştiriciler değil normal kullanıcılar (Milyonlar kişi olabilir) tarafından görülmesi hiç hoş karşılanmadı.
If you use #ChatGPT be careful! There's a risk of your chats being shared to other users!
Today I was presented another user's chat history.
I couldn't see contents, but could see their recent chats' titles.#security #privacy #openAI #AI pic.twitter.com/DLX3CZntao— Jordan L Wheeler (@JordanLWheeler) March 20, 2023
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yapay zekâ temelinde yapabildikleri nefes kesen, birçok kişiye göre Google’ı öldürecek sistem olan ChatGPT, Amazon dahil birçok şirkette bazı endişelere neden oluyor. Buradaki en büyük endişe, sistemle paylaşılan veriler oluyor. Birçok yazılımcı GPT ile üzerinde çalıştığı kodları paylaşıyor, bu sayede hem belirli hataları rahat şekilde görebiliyor hem de geliştirme sürecine hız katabiliyor. Bu durum birçok teknoloji firması içerisinde tepki topluyor çünkü kilit kodlar / bilgiler GPT’nin sunucularına gidiyor. Bu konuda bir uyarı yapan Amazon avukatları, çalışanların yapay zekâ temelli sohbet robotu ile gizli bilgi ve kod paylaşmamalarını istiyor. Bu konuda çalışanlara şu deniyor: “Bu önemli çünkü girdileriniz ChatGPT’nin bir sonraki sürümü için eğitim verisi olarak kullanılabilir. GPT çıktılarının gizli bilgilerimizi içermesini veya benzer sonuçlar sunmasını istemeyiz.” Bu konuda şimdiden bazı “benzer” yapılı örnekler görmeye başladıklarını belirten şirket avukatları, bu konuda haklı görünüyor. Çünkü GPT gerçekten içerisinde yapılan işlemleri gelecekte daha iyi olabilmek adına analiz ediyor.