Teknoloji şirketi ve lastik üreticisi Continental, yolda güvenliği arttırmak amacıyla hem araçlarda hem de sürüş sistemlerinde yeni teknolojiler geliştirdi.
Mobilitenin geleceğine birçok farklı açıdan yaklaşan Continental, araçları ve sürüş sistemlerini birbirine bağlayarak mobilite deneyimini geliştiren teknolojik yeniliklere imza atıyor. Continental’in Wrong Way Driver (Ters Yön Uyarı) teknolojisi, sürücüleri ters yönde ilerleyen araçlar konusunda uyararak olası bir risk durumuna karşı güvenliği artırmayı amaçlıyor. Ters yönde giden bir sürücünün konumu, hızı ve seyahat yönü hakkında erken uyarı sistemi olarak tanımlanan bu teknoloji, sürücülerin proaktif güvenlik önlemleri almasına imkân sağlıyor. Teknoloji; Continental sensörlerinin, bağlantılı araç sistemlerinin ve bir ısı haritalama algoritmasının bileşimine dayanıyor.
Continental’in geliştirdiği Akıllı Kavşak teknolojisi ise araçların trafikle ve çevreleriyle iletişim kurmasını sağlayan V2X teknolojisi ile akıllı bir sisteme bağlanmasını sağlıyor. Bu akıllı sistem sürücünün bir kavşakta karşısına çıkabilecek yaya, bisikletli ya da diğer araçlarla etkileşim kurabiliyor. Continental’in iş ortağı Iteris ile geliştirdiği Vantage Fusion sistemi; araçlar, yayalar ve bisikletliler olmak üzere yolu paylaşan herkesi benzersiz bir şekilde algılayan, izleyen ve doğru sınıflandıran hibrit bir video ve radar algılama sistemi.
Bu sistem bir aracın çevresini ortamın geri kalanıyla paylaşmasını sağlayan algılama yeteneklerini etkinleştirmek için otomotiv sensörlerinden gelen bilgileri kullanıyor. Teknoloji ayrıca hem araçların hem de yolu kullanan diğer öğelerin güvenliğini artırmak için V2X bilgilerinin altyapı ve bağlı araçlar arasında paylaşılmasına da olanak tanıyor.
Continental, araçların tüm çevresini sorunsuz, gerçeğine uygun ve 360 derecelik bir açıyla görmesini sağlayacak yeni nesil çevre modeli olan LIDAR portföyünü de genişletiyor. Uzay operasyonlarında kullanılan teknolojiyi yüksek çözünürlüklü 3D Flash LIDAR kameraya entegre eden Continental, bu teknolojiyle araç çevresinin çok daha kapsamlı ve ayrıntılı bir 3D görüntüsünü sağlıyor.
3D Flash LIDAR sensörü, 50 metreye kadar çevresel verileri toplayarak aracın tüm çevresinin görünümünü sunuyor. HRL131 uzun menzilli LIDAR ise daha yüksek otomasyon seviyeleri sağlıyor. AEye ortaklığıyla binek otomobiller için geliştirilen Mikroelektromekanik Sistem tabanlı (MEMS) HRL131 uzun menzilli LIDAR ile araçlar 300 metreden, yayalar ise 200 metreden daha fazla bir mesafeden tespit edilebiliyor.